Arthur Jager

Uitgever van special interest magazines op vastgoedgebied | Crossmediale verbinder op internet

Belangrijke data

Het artikel delen

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Online Magazines

‘Wij horen voorop dit blad te staan’

‘Wat doen wij in dit blad?’ Dat stond vorig jaar boven het artikel over Kickersbloem 3 in Logistiek Vastgoed. Er was enige twijfel: vlak bij grote infrastructurele knooppunten ligt het bedrijvenpark in Hellevoetsluis niet. Het zou second best zijn. Maar in een jaar tijd is alle twijfel weg: Kickersbloem 3 blijkt in de zuidelijke Randstad voor veel bedrijven juist de beste vestigingsoptie te zijn. Daarom staat er nu een heel andere kop boven het volop in ontwikkeling zijnde bedrijvenpark: ‘Wij horen voorop dit blad te staan’.

“Kickersbloem 3 is dé kans voor ondernemers die hun bedrijf willen uitbreiden of zich willen vestigen op een nieuwe locatie”, zegt projectwethouder Aart Jan Spoon. “Een locatie met veel beschikbare ruimte, ook voor de logistieke sector, tegen een scherpe prijs. Het bedrijvenpark is bruto 70 hectare groot, waarvan 53 hectare uitgeefbaar. Daar komt nog bij dat Hellevoetsluis een fantastisch arbeidspotentieel heeft met een goed opleidingsniveau. Logistiek opleidingsinstituut STC heeft een vestiging in Brielle, dat vlakbij ligt. Van de 40.000 mensen die hier wonen rijden er dagelijks veel naar de Europoort, de Botlek of Rotterdam. Die hebben straks de mogelijkheid om op de fiets naar hun werk te gaan.”

Direct aan de slag

Wat Kickersbloem 3 ook tot dé vestigingsoptie maakt, is dat er in de wijde omgeving nauwelijks nog mogelijkheden zijn te vinden. Spoon: “De bedrijvenparken in Brielle en Westvoorne zijn vol. Kickersbloem 3 is een van de weinige locaties waar bedrijven volop terecht kunnen, ook als ze grote kavels nodig hebben en direct aan de slag willen om hun bouwproject te realiseren. Diverse rapporten bevestigen dat.”

Hotspot

Iets minder dan de helft van de beschikbare grond is inmiddels uitgegeven of in optie. Het is het laatste jaar hard gegaan, merken de gemeente Hellevoetsluis (voor 40 procent eigenaar van het bedrijvenpark) en investeerder Hans Borstlap (60 procent in eigendom).
“Die bedrijven beseffen dat de Rotterdamse haven dichter bij Kickersbloem 3 ligt dan bij Rotterdam. De ontsluiting via de N57 is prima; in zeven minuten ben je op de A15. Bovendien is de bouw van de Blankenburgtunnel gestart. Als die klaar is, ontsluit je in één keer het hele Westland, waar vrijwel geen mogelijkheden meer zijn op bedrijventerreinen. Op die manier wordt Hellevoetsluis bijna automatisch een hotspot. Niet voor niets heeft Delta Development Group pas getekend voor 10 hectare. Dat is een kwaliteitspartij, die veel aandacht heeft voor de architectuur en landschappelijke inpassing van hun panden. Zie het voormalige Fokkerterrein op Schiphol. Met de komst van zo’n bedrijf zijn we heel blij. En er zijn nog meer grote spelers die serieuze belangstelling hebben.”

Nieuwe ontsluiting

Mooi is ook dat de bedrijven die zich vestigen een nieuwe ontsluiting van Kickersbloem 3 tegemoet kunnen zien. De bouw van een brug over het Kanaal door Voorne is gestart. Tegen de tijd dat het bedrijvenpark voltooid is, komt er een weg die Kickersbloem 3 sneller verbindt met de N57, die nu nog twee banen telt, maar volgens de wethouder op termijn zal verdubbelen in capaciteit. “Terwijl het nu al een weg is zonder obstakels en verkeerslichten, die je heel snel op de A15 brengt.”

Flexibiliteit

Spoon en Borstlap noemen nog een belangrijk onderscheidend punt dat ondernemers aanspreekt: flexibiliteit op het gebied van bouwhoogtes en milieu. Bouwen tot 18 meter hoog is geen probleem op delen van het Hellevoetse bedrijvenpark. Milieucategorie 4.2 evenmin. Maar de flexibiliteit gaat verder: de kavelindeling plus infrastructuur op Kickersbloem 3 zijn desgewenst vrij eenvoudig aan te passen.

Serviceteam

Ondernemers die zich willen vestigen op het bedrijvenpark kunnen rekenen op de ondersteuning van een serviceteam. De wethouder: “Het serviceteam ontzorgt de ondernemer. Het helpt met bijvoorbeeld de toetsing aan het bestemmingsplan, de vergunningen en het regelen van de energievoorziening op het gasloze bedrijvenpark. Alles is erop gericht om het hele proces zo soepel mogelijk te laten verlopen. Dat lukt vrij goed, ik hoor veel positieve geluiden over het serviceteam.” Het team biedt geïnteresseerde ondernemers een gratis duurzaamheidsscan aan om een goed beeld te krijgen van onder andere de benodigde investeringen en de fiscale voordelen. Dat duurzaamheid een belangrijk onderwerp is op Kickersbloem 3 blijkt ook uit de wens om de warmte die de in het gebied aanwezige rioolwaterzuivering produceert, bruikbaar te maken voor bedrijven.

Kwaliteit van leven

Second best, een uithoek. Van dat beeld is Kickersbloem 3 inmiddels wel verlost. Tel daarbij op dat Hellevoetsluis en omgeving een fantastische woonomgeving is, en de toekomst van het bedrijvenpark kan alleen maar zonovergoten zijn. Wethouder Spoon: “Bedrijven die zich hier vestigen kunnen hun werknemers kwaliteit van leven bieden. Natuur, water, de stad – je hebt hier alles. Voorne-Putten is Nederland in het klein.”
Wie weet staat er volgend jaar ‘Wij horen voorop én achterop dit blad te staan’ boven het artikel over Kickersbloem 3.

Meer informatie:

T 0181-321093
W www.kickersbloem3.nl

Kickersbloem3