Arthur Jager

Uitgever van special interest magazines op vastgoedgebied | Crossmediale verbinder op internet

Belangrijke data

Het artikel delen

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Online Magazines

Wessem Port Services Group

De 4 eigen havenlocaties van Wessem Port Services Group zijn allemaal gelegen aan de Vb –vaarwegen van de Maas, Juliana-kanaal en Albertkanaal en vormen daarmee een belangrijke verbinding tussen de zeehavens en het Europese achterland met haar grote industrie-clusters, zoals bijvoorbeeld Chemelot. Tel daarbij op de 24-uurs sluisbediening, de aanwezigheid van een grote overslagcapaciteit, de 2,5 km kadelengte, de 30 Ha eigen bedrijfsterreinen en 35.000 m2 overdekte opslagruimte, dan spreken we over een moderne keten van zelfstandige binnenhavens met een complete draaischijf voor droge bulkladingen.
In de afgelopen 50 jaren is er bij Wessem Port Services (WPS) bijzonder veel geïnvesteerd om allerlei vormen van moderne overslag, opslag en transport mogelijk te maken. Sinds de oprichting in 1968 heeft het Limburgse familiebedrijf zich steeds verder weten te ontwikkelen tot een allround logistieke dienstverlener en ketenregisseur voor droge bulkladingen. Met deze schat aan ervaringen is WPS voor vele gerenommeerde zeehavenbedrijven en haar industriële klanten in de Benelux en Duitsland de ideale poort voor bulkdistributie in het achterland. De totale overslag is in de afgelopen jaren gestegen tot boven de 4,5 miljoen ton, dit mede dankzij haar zakenpartners die actief zijn in industrieën zoals bijvoorbeeld chemie, biomassa, bouw, infra, recycling, mineralen, metaal etc.

De scheepsladingen tot ca. 3.000 ton kunnen direct gelost worden op de kades, vloeistofdichte terreinen, in vrachtwagens en uiteraard in vlakloodsen. Ook zijn er mogelijkheden om per spoor bulkladingen af te handelen. Het transport naar haar klanten in de regio of in het Europese achterland kan uitgevoerd worden met een eigen vloot van bulkkippers en walking-floors.

Daarnaast biedt WPS, met haar uitgebreide vergunningen en moderne machinepark, diverse mogelijkheden aan om grondstoffen of nevenstromen te shredderen, breken, zeven, (her)verpakken in Big Bags of zelfs te verbulken.

Kortom, de moderne binnenhavens van WPS zijn prima geoutilleerd om de groeiende goederenstroom en de behoefte aan grondstofbewerkingen in goede en duurzame banen te leiden.

Havenlocaties

Wessem Port Services Stein BV
Wessem Port Services Maastricht BV
Wessem Port Services Wessem BV
Wessem Belgium NV Lanaken

Havenlogistiek

Bulk overslag
Verbulken en verpakken
Breken, zeven, mengen
Recycling

Meer informatie:

Wessem Port Services Group BV
T+31 46 474 7777
Info@wessem.com
Wessem.com

Logo Wessem