Arthur Jager

Uitgever van special interest magazines op vastgoedgebied | Crossmediale verbinder op internet

Belangrijke data

Het artikel delen

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Online Magazines

Werken in Tilburgse Spoorzone

Binnenkort verwelkomt de Tilburgse Spoorzone twee nieuwkomers pal naast het Centraal Station. Januari 2019 is de oude LocHal in volle glorie hersteld en toegankelijk voor publiek. Daarnaast verrijst in 2020 Plan-t. Een multifunctioneel werkgebouw met veel faciliteiten en een vernieuwende visie op samenwerken. Zo wordt Tilburg twee plekken rijker waar je een bureau kunt vinden; zowel voor flexwerk als vaste huur.

LocHal

De LocHal wordt de plek waar alles en iedereen samenkomt in de Spoorzone: leren en studeren, ondernemen en onderzoeken, ontmoeten en vergaderen, creëren en innoveren, exposeren en presenteren. Een gebouw met een rijk verleden waar de toekomst centraal staat. Met een vestiging van Seats2meet en De Bibliotheek Nieuwe Stijl biedt het plek aan uiteenlopende activiteiten. De imponerende Glazen Zaal uit de Beurs van Berlage krijgt hier een nieuw thuis plek en biedt op een bijzondere wijze ruimte aan activiteiten tot 200 personen. Samen met de provinciale kunst- en cultuurorganisatie KunstLoc die zich ook vestigt in de LocHal, werken ze samen aan een programmering van kennis, cultuur en ondernemerschap.

Plan-t: De creatieve hotspot in het hartje Spoorzone

Midden tussen de klassieke gebouwen, vlakbij het station en in het hartje van de Spoorzone, verrijst straks Plan-t. Een nieuwe werklocatie met een flexibele indeling en een open deur voor grote en kleine bedrijven. Plan-t knipoogt naar het verleden en omarmt de toekomst.

De naam

Die vormen passen helemaal in een omgeving waarin straks mensen werken, wonen en zich vermaken. De infrastructuur van de Spoorzone en de ligging direct naast het station zorgen ervoor dat Plan-t straks optimaal bereikbaar is. Ideaal voor bedrijven en de gasten die ze ontvangen.

Ontmoeten staat centraal

Die gasten komen binnen in een indrukwekkende, open en transparante entree. Een echte ontmoetingsplaats voor iedereen. Ze zien dan meteen een passend en vernieuwend horecaconcept, waar ze aan kunnen schuiven voor een lunch of diner. Of hun laptop openklappen, een kop koffie drinken en in een levendige omgeving net- of flexwerken. Het gebouw is industrieel vormgegeven. De indeling wordt open en flexibel. De bijna 11.000 vierkante meter geven straks ruimte aan bedrijven van allerlei omvang. Huurders kiezen zelf uit verschillende indelingen en inrichtingen. Van traditionele kantoren tot open en frisse kantoortuinen.

Een hard profiel voor de toekomstige bedrijven is er niet. Ook hier geldt de wet van de Spoorzone: hoe meer tegenstellingen en variatie, hoe beter.

Het bedrijfsleven, het onderwijs en het bestaande en nieuwe ondernemerschap komen samen in de Tilburgse Spoorzone en vormen de motor voor economische dynamiek in de binnenstad. In de netwerk economie zijn ze onlosmakelijk verbonden. De Spoorzone ontwikkelt snel van ‘placemaking’-locatie tot volwaardig economisch gebied met bijbehorend gebruik en waarden. De onderscheidende kwaliteiten (cultuur, erfgoed, hip) worden benut als vestigingsplaats-factoren en bieden een prachtig decor voor nieuwe stedelijkheid en innovatieve vastgoedontwikkelingen of renovaties. Benieuwd naar de mogelijkheden? Mail naar spoorzone013@tilburg.nl of info@sdkvastgoed.nl

Meer informatie:

Mail naar spoorzone013@tilburg.nl of info@sdkvastgoed.nl

Logo-plant-t