Economie, ligging en bereikbaarheid spelen rol – 7Poort groeit nu hard door

Voor het nieuwe BusinessPark 7Poort in Zevenaar ziet de toekomst er zonnig uit. Waar de kavelverkoop eerder stokte door de economische tegenwind, zien bedrijven nu wel potentie in een plek op 7Poort, zo dicht in de buurt van de A12 en A15. “We verwachten voor 2021 het bordje ‘uitverkocht’ te kunnen plaatsen“, zegt wethouder Nanne van Dellen.

In februari dit jaar ging de vlag in Zevenaar uit toen de handtekeningen werden gezet onder het verkoopcontract voor 19 ha voor het realiseren van een XXL-distributiecentrum. Vastgoedinvesteerder Solidiam kocht de grootste kavel op het bedrijventerrein, in samenwerking met vastgoedspecialisten Mobion en de 3B Group. Op de kavel wordt een multifunctioneel distributiecentrum van ruim 130.000 m² ontwikkeld waarin een of meerdere logistieke dienstverleners zich kunnen vestigen. Het voorlopige ontwerp bestaat uit vijf warehouses, die aangepast kunnen worden aan de wensen van de logistieke huurders. Een aardige bijkomstigheid is, dat Solidiam ook nog een paar honderd woningen gaat bouwen in Zevenaar, die wellicht straks worden bewoond door medewerkers van de nieuwe bedrijven op 7Poort.

Aanzuigende werking

Financiën-wethouder Van Dellen: “Met de uitgifte van onze grootste kavel, waarvoor meerdere partijen interesse hadden, zetten we een forse stap in de ontwikkeling van 7Poort, die ook kansen biedt voor de werkgelegenheid in de regio. Verder verwacht ik dat de komst van het XXL-distributiecentrum volgend jaar een aanzuigende werking heeft voor wat betreft nieuwe bedrijven.” Hij benadrukt nog maar eens de unieke kwaliteit en de ligging van 7Poort ten opzichte van de belangrijke economische hotspots van Nederland, Duitsland en het Europese achterland. “Laten we vooral niet vergeten dat het verbreden van de A12 en het doortrekken van de A15, en de bouw van een nieuw viaduct richting 7Poort, ook een rol spelen in de toenemende belangstelling voor ons bedrijventerrein”, aldus de wethouder. Gevoegd bij de ambitie om ook een treinstation op 7Poort te vestigen, ziet volgens hem de toekomstige bereikbaarheid van het businesspark er goed uit.
Op dit moment heeft 7Poort nog circa 19 ha uitgeefbare grond in de aanbieding, waarvan 13 hectare bestemd is voor logistiek.
De grootste kavel is ongeveer 6,1 ha. Voor de twee kleinere kavels van 3,5 ha is veel belangstelling. Gemeentelijk projectleider Ludwig van Duren spreekt de hoop uit dat voor de zomer meer duidelijkheid is over de bestemming van deze twee XL-posities op het businesspark. Het vertrouwen in de verdere ontwikkeling van 7Poort is inmiddels zo groot, dat de gemeente nu ook de geplande resterende infrastructuur op het bedrijventerrein in orde maakt.

BusinessPark 7Poort

Het bedrijventerrein 7Poort in het Gelderse Zevenaar ligt in de dynamische hotspot De Liemers, langs de A12 en A15, en in de nabijheid van havens waaronder die in Emmerich. De ligging en diversiteit aan kavels maken BusinessPark 7Poort momenteel tot een gewilde logistieke locatie. Het fungeert niet alleen als een logistieke hub naar het buurland Duitsland, maar ook naar de Gelderse corridor en de Stedendriehoek. Professioneel parkmanagement waarborgt de hoogwaardige uitstraling van 7Poort op de langere termijn. Er is nu nog minder dan 19 ha beschikbaar op het 60 ha grote bedrijventerrein waar onder meer Dachser Nederland, Chep Pallecon Solutions en Intervracht al hun plek hebben gevonden.

Haven Emmerich

Samen met het Duitse Emmerich kijken Zevenaar en het naburige Montferland naar regionale logistieke samenwerking. Twee onderzoekbureaus, een uit Duitsland en een uit Nederland, gaan inventariseren welke kansen er liggen voor samenwerking om de regio te versterken als logistieke hotspot. “Het voordeel van de haven in Emmerich draagt zeker bij aan ieders ambitie om meer transport over water te doen”, aldus projectleider Van Duren. Wethouder Van Dellen voegt daaraan toe, dat de regio voldoende arbeidspotentieel heeft en een gezonde woningmarkt voor mensen die hier komen werken en een huis zoeken.
“Een andere plus is dat er ook genoeg mogelijkheden zijn voor recreatie en ontspanning.

7Poort-2

Wanneer in de nabije toekomst 7Poort geen XL-kavels meer in de aanbieding heeft terwijl de animo van bedrijven voor een locatie in Zevenaar onverminderd groot blijft, is de vraag gerechtvaardigd of de weg naar de uitbreiding van 7Poort dan voor de hand ligt? Wethouder Van Dellen lacht en zegt, dat hij er niet op tegen zal zijn. “Maar”, voegt hij eraan toe, “ik wil er niet te veel op vooruitlopen omdat een 7Poort-2 alleen realistisch is wanneer we ook de regionale belangen van bijvoorbeeld DocksNLD in Montferland meewegen.

Business park 7 poort

Media

Gegevens
Samenwerking
Media
Scroll naar top

Business park 7 poort

Media

Er zijn geen samenwerking beschikbaar