P&M_Fictieve-Layout-V2_bijgesneden

Alle expertise in één hand voor een betere totaaloplossing

05/05/2021
Vicoma Engineering is al ruim 55 jaar een onafhankelijk advies- en ingenieursbureau dat voornamelijk actief is in de Nederlandse industrie. Het bedrijf richt zich vooral op de sectoren food, farma, (petro)chemie en waste-to-energy. Met de overname van Archicom lanceert het zichzelf ook in de logistieke markt. “We hebben alle disciplines in eigen huis, dat is best bijzonder”, zegt Renny Giling, manager voor Zuid-Oost Nederland
foto-Boomgaard

Innoveren is belangrijker dan de vestigingslocatie voor de Nederlandse agrifoodsector

19/04/2021
Als we naar vestigingslocaties voor agrifoodbedrijven kijken, dan is Nederland eigenlijk één grote locatie, zegt Peter Hoijtink van PwC. “De onderlinge afstanden zijn klein. Soms is de ene plek voor een bepaald product wat meer geschikt dan de andere. Waar het echt om draait, zijn: meer innovatie, meer data, meer technologie en een betere relatie met de overheid.”
Zwijndrecht 1

Zwijndrecht zoekt lef en creativiteit voor nieuw Stationskwartier

13/04/2021
De gemeente Zwijndrecht staat aan de vooravond van een grootscheepse opwaardering van zijn spoorzone. Het masterplan is geschreven en de gemeente staat in de startblokken. “Wij willen aan de slag”, zegt verantwoordelijk wethouder Jos Huizinga.
1-The-revelation

SDK Vastgoed: ervaren speler in herontwikkeling stationslocaties

01/04/2021
Gebiedsontwikkelaar SDK Vastgoed (VolkerWessels) speelt een grote rol bij de herontwikkeling van in het oog springende stationslocaties in Brabant: Strijp-S in Eindhoven, de Spoorzone in Tilburg, Spoorzone (EKP) en het Paleiskwartier, beiden in ‘s-Hertogenbosch. Met decennialange ervaring in binnen- en buitenstedelijke ontwikkelingen weten zij als geen ander wat belangrijk is in dit mooie vak: een heldere visie en een lange adem, om zo gebiedsontwikkeling tot volle wasdom te laten komen. Maar ook flexibel mee buigen met veranderingen in de markt.
Havenlocaties-Nederland-2021

De nieuwe jaareditie van het magazine Havenlocaties Nederland 2021 is zojuist verschenen.

29/03/2021
Het is een informatieve en mooie uitgave geworden van 80 pagina’s, die is samengesteld met...
63_s2_cam002

SchieDistrict geeft Schiedam een nieuw aanzicht

22/03/2021
Schiedam faciliteert ambitieuze plannen voor het SchieDistrict, het gebied rondom station Schiedam Centrum en de A20. Belangrijke factor in het geheel is het plan Schieveste, de nieuwe woonwijk tussen snelweg en station. Daarnaast worden via (her)nieuwde erfpacht twee bedrijventerreinen gerevitaliseerd en maakt Schiedam zich sterk voor het upgraden van de OV-knoop.