Vestigingslocaties

Zoekt u het laatste nieuws over geschikte vestigingslocaties in Nederland, de nieuwste bouwtrends, en de beste bouwpartners?
Wilt u weten wie wat doet in de bouwketen of wilt u weten waarin een bepaalde projectontwikkelaar uitblinkt? U leest het op 1 van de 4 crossmediale communicatieplatformen van Jager Media.

Filter op magazine
Filter op uitgavejaar
Selecteer een Jaar
Filter op woonlocaties
Drijvend-zonnepark-NEXTgarden---SpotCompanion_0196
26/07/2021

NEXTgarden, innovatief glastuinbouwgebied aan de A15

Het glastuinbouwgebied NEXTgarden in de gemeente Lingewaard behoort sinds voorjaar 2019 tot de zevende Greenport van Nederland. Ondernemers, kennisinstellingen en overheid werken er samen aan initiatieven die de hele productieketen slimmer, rendabeler en duurzamer maken. Van de totale omvang van 735 hectare is nog 30 hectare beschikbaar voor uitbreiding van de 235 bedrijven én voor nieuwe ondernemers.

TLN-Elisabeth-Post-2-(1)
24/07/2021

De faciliterende rol van stadshubs

Green Deal Zero Emission Stadslogisitiek (ZES) heeft als doel dat vanaf het jaar 2025 binnenstedelijke centra emissievrij worden bevoorraad. ZES streeft naar méér goederenvervoer met minder logistieke bewegingen zonder uitstoot van verontreinigende stoffen. Daarbij is een belangrijke, faciliterende rol weggelegd voor hubs aan de rand van de zero-emissie gebieden, volgens Elisabeth Post, voorzitter van Transport & Logistiek Nederland (TLN).

Systabo---ABC-Square-7
23/07/2021

Circulair bouwen en modulair bouwen gaan hand in hand

Op het duurzame bedrijventerrein Schiphol Trade Park aan de A4 heeft Systabo afgelopen februari het distributiecentrum ABC Square Gebouw B opgeleverd. Directeur Erik Achterberg: “Amsterdam Business Campus Square is volgens de principes van design for disassembly en Cradle to Cradle ontworpen en is zelfs energie-positief.”

GVT2
21/07/2021

Europese steun voor nieuwe binnenvaartterminal van BTT in Bergen op Zoom

19 juli 2021 – Een nieuwe binnenvaart containerterminal in Bergen op Zoom is door Brussel geselecteerd voor ondersteuning vanuit het Europese subsidieprogramma Connecting Europe Facility (CEF).

docks
20/07/2021

Marktleider Van Berlo ontzorgt opdrachtgever met gehele betonnen onderconstructie

Van Berlo is vooral actief in de aanleg van logistieke centra. Het werd ruim veertig jaar geleden opgericht door Harrie van Berlo, als eenmanszaak, met het leggen van bedrijfsvloeren als hoofdactiviteit. In 2003, het bedrijf was inmiddels aardig uitgebreid, kwam er op initiatief van zoon Marcel een eigen engineers­afdeling. “Daardoor werden we veel flexibeler”, vertelt commercieel directeur Glenn Verhoef. “We werkten tot dat moment met externe engineeringsbureaus en als er een ontwerpwijziging van een opdrachtgever kwam, konden we niet zo snel schakelen als we wilden. Dankzij die afdeling, die inmiddels bestaat uit vier constructeurs en zes tekenaars, kunnen we meer richting geven aan onze eigen ontwerpen en ideeën.”

40_Het_Platform_©Ossip_VenhoevenCS
15/07/2021

Het Platform: Gesamtkunstwerk boven het Utrechtse tramspoor

De tot stand koming van Het Platform in Utrecht was uiterst complex. Een gebouw van 18.000 m2 op een postzegel van 170 m2. In een drukbevolkt stations­gebied met naastgelegen bouwprojecten, met sceptische omwonenden en bovenop een nieuw te bouwen tramstation. “Na elke mijlpaal ­gingen we weer met volle kracht verder.”

banner-909710
15/07/2021

Naar een toekomstbestendig netwerk van binnenhavens

Het gonst in de binnenhavens. Wie goed kijkt ziet dat er op veel plekken geëxperimenteerd wordt met digitale toepassingen. Binnenhavens moderniseren inefficiënte processen en verouderde manieren van communiceren. Havenbedrijven willen de informatie die nu onderbenut blijft - in spreadsheets van havenmanagers - anders verzamelen, beter benutten en breder delen. Ondernemers in transport en logistiek denken hardop na over ‘slimme’ havens. Digitalisering is niet alleen belangrijk, het is ook urgent.

Topcorridors
13/07/2021

Samen werken versterkt de Topcorridors

In het Programma Goederenvervoercorridors werken het Rijk, vier provincies, het Havenbedrijf Rotterdam en de topsector Logistiek nauw samen aan zogenoemde Topcorridors. Deze vervoersassen van en naar Rotterdam moeten in de toekomst hun functie in de economische ontwikkeling gaan versterken. “Door samen te werken kunnen we dat realiseren”, zegt de programmamanager van de Topcorridors Luc de Vries.

De-Ruif-3-7734-kopie
11/07/2021

Kansen pakken op laatste grote kavel Roosendaalse hotspot

CBRE Global Investor heeft recentelijk De Ruif 3 in de markt gezet voor de verhuur. De vastgoed­vermogensbeheerder kocht de turn-key ontwikkeling met ‘forward funding’ van de Van Dam Groep, die het hoogwaardige distributiecentrum ontwikkelde op de laatste grote kavel van het goed gefaciliteerde ­logistieke bedrijventerrein Borchwerf II in Roosendaal. Het DC heeft een vloeroppervlak van bijna 32.000 m² en leent zich bij uitstek voor één of twee eindgebruikers.

Filters
Zoeken
Scroll naar top