Vestigingslocaties

Zoekt u het laatste nieuws over geschikte vestigingslocaties in Nederland, de nieuwste bouwtrends, en de beste bouwpartners?
Wilt u weten wie wat doet in de bouwketen of wilt u weten waarin een bepaalde projectontwikkelaar uitblinkt? U leest het op 1 van de 4 crossmediale communicatieplatformen van Jager Media.

Filter op magazine
Filter op magazine
Filter op uitgavejaar
Selecteer een Jaar
Filter op woonlocaties
Filter op woonlocaties

Logistiek Vastgoed Nederland 2023

3D OOST ooghoogte 01
18/04/2023

Woningen bouwen bij ov-knooppunten voor een duurzaam bereikbaar Nederland

De filosofie van NS Stations bij de gebiedsontwikkelingen rondom ov-knooppunten is om te verdichten. Daarmee draagt NS Stations bij aan een duurzaam bereikbaar Nederland. En door te kiezen voor een mix van wonen, werken en recreëren worden stationsgebieden bovendien steeds aantrekkelijker. Maar dan moet het totaalplaatje wel kloppen, vindt Rogier de Lint, mede verantwoordelijk voor Gebiedsontwikkeling bij NS.

Foto1Frame Offices
12/04/2023

Transformatie Spoorzone Leeuwarden in volle gang

De Spoorzone in Leeuwarden is de belangrijkste ontwikkelplek voor binnenstedelijke transformatie in de regio en is de nieuwe kernzone voor woningbouw en economische ontwikkeling. Er vinden diverse ontwikkelingen plaats, waarvan Spoordok de belangrijkste is.

Water
08/04/2023

Samen op weg naar de toekomstbestendige haven

De haven anno nu is sterk aan verandering onderhevig en de focus op de economische waarde van de haven en goede vestigingsvoorwaarden is meer dan ooit van groot belang. De toekomstbestendigheid van havens wordt bepaald door een goede bereikbaarheid, de circulaire economie, digitalisering en de ontwikkelingen op het gebied van energietransitie. Factoren zoals beperkte milieuruimte, veiligheid rondom gevaarlijke stoffen, woningbouwnormen en capaciteitsvraagstukken kunnen zowel een bedreiging als een (kritische) succesfactor zijn. Door al deze ontwikkelingen krijgen havens een heel andere positie en rol in hun omgeving. Er is een noodzaak om je voor te bereiden op de toekomst. Movares adviseert binnenhavens bij hun positionering, beleid en het bijbehorende ontwikkelingsproces.

FLEVOKUST_AERIAL
04/04/2023

Start bouw XXL DC’s Flevokust en Eemshaven

Op 31 maart 2023 slaat Necron de eerste paal van een 80.000 m2 distributiecentrum op bedrijventerrein Flevokust. Twee weken later volgt alweer een heifeestje. Dan voor een 68.000 m2 DC bij de Eemshaven. Als enige ontwikkelaar durft het Zwitserse Necron Group AG het aan om juist op deze locaties te investeren in logistiek vastgoed voor de vrije verhuur.

Havenlocaties Nederland 2023

Rotterdam CS (Michel Kievits)1495183
24/03/2023

Arcadis ziet stationslocaties als lichtend voorbeeld voor integrale aanpak van nationale opgaven

Van woningbouw tot energietransitie, van klimaatadaptie tot mobiliteitstransitie, van herinrichting landelijk gebied tot digitalisering… Er staat enorm veel te gebeuren in Nederland de komende ­decennia. Al deze grote opgaven hebben een ruimtelijke impact. Windmolens, zonne-energieparken, datacentra, woningen, mobiliteitsinfra, ruimte voor groen: het moet allemaal een plekje krijgen. En dat in een land waar de beschikbare ruimte beperkt is. Samenwerking, wederkerige afspraken, ­vertrouwen en gezond verstand vormen volgens Arcadis de ­sleutel tot een succesvolle aanpak van deze ­uitdagingen. Met een sleutelpositie voor stations­locaties waar veel van deze transities samenkomen.

R161101_HilversumStationsgebied_A3_Cam03_20190121
15/03/2023

Hilversum wil een schitterend nieuw stuk centrum bouwen

Het station van Hilversum vormt een barrière in de stad. Met ambitieuze plannen wil de gemeente die barrière slechten en het station verbinden met het centrum. Nu gaapt er tussen centrum en stad nog een groot winderig gat.

Render 2 Venlo South-Roermond 6-6-2020
13/03/2023

‘Out-of-the-box’ denken van Panattoni levert ongekend mooie resultaten op

Panattoni Nederland heeft in de afgelopen twee jaar een ­significante portfolio opgebouwd in bedrijfsvastgoed verspreid over geheel Nederland. Vandaag spreken we met Niels Lindenbergh, recent toegetreden als business development manager voor Panattoni Nederland.

Filters
Zoeken
Scroll naar boven