Vestigingslocaties

Zoekt u het laatste nieuws over geschikte vestigingslocaties in Nederland, de nieuwste bouwtrends, en de beste bouwpartners?
Wilt u weten wie wat doet in de bouwketen of wilt u weten waarin een bepaalde projectontwikkelaar uitblinkt? U leest het op 1 van de 4 crossmediale communicatieplatformen van Jager Media.

Filter op magazine
Filter op uitgavejaar
Selecteer een Jaar
Filter op woonlocaties
REST-Header pagina 3-4
19/11/2022

De Poort van Hoorn: stedelijk met menselijke maat

Wie de plannen doorneemt, ziet dat de gemeente zich niet alleen inzet voor het realiseren van woningen. Kwaliteit, duurzaamheid, milieu en klimaatadaptatie spelen een grote rol om van de nieuwe buurten prettige oorden te maken voor meerdere doelgroepen.

2. Stationsplein zuid vanaf binnenstad-K&B
17/11/2022

Poort van Hoorn – binnenstedelijke groei aantrekkelijk voor jonge doelgroep

Het Noord-Hollandse Hoorn gaat groeien. De ambitie bestaat om tot 2030 zeker 6.000 woningen bij te bouwen. Rondom het stationsgebied ontvouwt zich straks een aantal stedelijke woonmilieus die aantrekkelijk zijn voor studenten, woonstarters, jonge gezinnen en empty-nesters die van stedelijke reuring houden. De ontwikkeling van de Poort van Hoorn staat in de startblokken.

Stationslocaties Nederland 2022/2023

Amersfoor business
05/10/2022

Ik gun dit stukje Amersfoort de wow-factor

Jaarlijks stappen er per dag ruim 43.000 mensen op de trein op station Amersfoort Centraal. Allemaal komen ze door het stationsgebied, een stuk Amersfoort dat een grote verandering te wachten staat. Van de tegels tot de fietsenstalling: allemaal moeten ze eraan geloven. Het stationsgebied krijgt een duurzame, fonkelnieuwe inrichting.

02_CIE_Lichthoven_CD_Hero_07_HR
01/10/2022

Een lichtend voorbeeld voor Eindhoven LICHTHOVEN

Anton Philips waakt over het stationsplein in Eindhoven. Zijn bronzen beeld staat pontificaal voor de ingang van het monumentale stationsgebouw. Hij kan zijn bronzen nek lastig draaien, maar als hij naar links zou kijken dan zou hem dat droef stemmen. Eerst ziet hij een zee aan gestalde fietsen en daarachter een wat troosteloze lege vlakte. Eens stond hier het postkantoor van de Lichtstad, het werd gesloopt. Nu komt hier een duurzaam nieuw stukje Eindhoven, waar de stad trots op zal zijn

Montage van prefab beton (2)
12/09/2022

Bedenken en maken moeten altijd in balans zijn

Het Cluster Bedrijfshuisvesting van Janssen de Jong Groep zet flinke stappen op het gebied van duurzaamheid en circulariteit. Maarten Bakker, algemeen directeur: “Uiteindelijk bepaalt de klant, maar wij bieden onze opdrachtgevers wel de ‘next level’ opties aan.”

velove dhl
06/09/2022

De stadshubs zijn dood: lang leve de stadshubs!

In 1990 werd voor het eerst gesproken over stadshubs in een rapport van Coopers & Lybrand; de oplossing voor stadslogistieke goederen die niet vers, vies, vervelend, volumineus of vederlicht waren. Mijn wijze vader schreef in Bedrijfskunde dat dit nooit zou gaan werken; veel te duur, veel te omslachtig. Mijn vader kreeg gelijk. We zijn dertig jaar, en een kleine 400 stadshubs in Europa, verder. Er zijn honderden miljoenen aan subsidies en onderzoeksgeld verbrast. Toch staan stadshubs weer bovenaan de agenda. Gaan ze het nu wel redden? Ja, als ze de wereld van de ‘stuff’ en de ‘fluff’ weten te verbinden. Ja, als we ‘business as usual’ vergeten.

overzichtsfoto Haven HDR kopie
01/09/2022

Investeren in een aantrekkelijk binnenvaart voor handels- en productiebedrijven

Minister Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat heeft eind 2020 nog eens 100 miljoen euro extra uitgetrokken voor het verbeteren van vaarwegen. Dit bedrag komt bovenop de eerdere 265 miljoen euro voor sluizen en bruggen, en de 500 miljoen euro die ook is gereserveerd voor het verbeteren van de staat van onderhoud van infrastructuur.

Binnenhaven Venray
20/08/2022

Op naar toekomstbestendige binnenhavens in een duurzame en digitale economie

Het jaar 2020 was de start van de uitvoering van de Strategische Agenda met de focus op vijf thema’s van de Nederlandse Vereniging van Binnenhavens (NVB). Samen met de leden van de NVB is in 2019 deze agenda opgesteld voor de komende vijf jaar om te werken aan toekomstbestendige binnenhavens in een duurzame en digitale economie. Op basis van de prioriteiten van de leden en de maatschappelijke ontwikkelingen heeft de NVB zich gefocust op een verstandige en uitvoerbare start van de thema’s ‘Digitalisering’ en ‘Duurzaam en Toekomstbestendig Havenbeleid’

Filters
Zoeken
Scroll naar top