1-The-revelation

SDK Vastgoed: ervaren speler in herontwikkeling stationslocaties

01/04/2021
Gebiedsontwikkelaar SDK Vastgoed (VolkerWessels) speelt een grote rol bij de herontwikkeling van in het oog springende stationslocaties in Brabant: Strijp-S in Eindhoven, de Spoorzone in Tilburg, Spoorzone (EKP) en het Paleiskwartier, beiden in ‘s-Hertogenbosch. Met decennialange ervaring in binnen- en buitenstedelijke ontwikkelingen weten zij als geen ander wat belangrijk is in dit mooie vak: een heldere visie en een lange adem, om zo gebiedsontwikkeling tot volle wasdom te laten komen. Maar ook flexibel mee buigen met veranderingen in de markt.
Havenlocaties-Nederland-2021

De nieuwe jaareditie van het magazine Havenlocaties Nederland 2021 is zojuist verschenen.

29/03/2021
Het is een informatieve en mooie uitgave geworden van 80 pagina’s, die is samengesteld met...
63_s2_cam002

SchieDistrict geeft Schiedam een nieuw aanzicht

22/03/2021
Schiedam faciliteert ambitieuze plannen voor het SchieDistrict, het gebied rondom station Schiedam Centrum en de A20. Belangrijke factor in het geheel is het plan Schieveste, de nieuwe woonwijk tussen snelweg en station. Daarnaast worden via (her)nieuwde erfpacht twee bedrijventerreinen gerevitaliseerd en maakt Schiedam zich sterk voor het upgraden van de OV-knoop.
Huis-voor-de-Stad,-architect-Kraaijvanger-vermelden

Helmonds Stationskwartier hard op weg naar dé ‘Place to be’

18/03/2021
Mooie en betaalbare appartementen in leegstaande kantoorpanden, een groeiende retail, een snelfietspad naar Eindhoven met...
Checker

Uniek concept voor centrum Breda

16/03/2021
Het stationsgebied Breda is binnen een paar jaar een unieke ontwikkeling rijker. De plannen voor 5TRACKSBreda rijpen al een tijd, maar medio 2021 begint de bouw. In het complex, dat uit drie markante gebouwen bestaat, worden meerdere functies samengevoegd voor een nieuwe manier van wonen en werken. Een symbiose die voor iedereen winst moet opleveren.
Station-Breda-(foto-TPJ-Verhoeven)

Breda zoekt de verbinding

12/03/2021
Breda tilt zijn stedenbouwkundige ­ontwikkelingen naar een hoger niveau. Dat doet de stad door gebiedsontwikkeling te koppelen aan sociaal­economische uitdagingen en door samen te werken met provincie en landelijke overheid. “De potentie van Breda is waanzinnig”, zegt ­wethouder Paul de Beer.