• Alles
  • Foodlocaties
  • Havenlocaties
  • Logistiek Vastgoed
  • Stationslocaties
Alles
  • Alles
  • Foodlocaties
  • Havenlocaties
  • Logistiek Vastgoed
  • Stationslocaties
Tribes-Amsterdam-Arena-Meeting-room Stationslocaties

De markt voor flexibele kantoorconcepten, hype of structurele verandering?

De Nederlandse kantorenmarkt verandert snel. Waar een aantal jaren geleden de leegstand op de kantoren­markt nog torenhoog was en onoplosbaar leek, daalt het aanbod van kantoorruimte de laatste jaren weer sterk. Een van de zaken die heeft bijgedragen aan de daling van de leegstand is de sterke opmars van flexibele kantoorconcepten. Hoewel deze concepten in de crisis door veel beleggers als tijdelijke oplossing werden gezien om de leegstand te verminderen, schieten de concepten de laatste jaren als paddenstoelen uit de grond.

Lees verder
Megaswing-haven-001 Havenlocaties

De Haven van de Toekomst is er al (bijna)

In 2016 publiceerde Movares een visie op de Haven van de Toekomst. Een visie die gebaseerd is op zes thema’s, namelijk: duurzaam havenbeleid, leefbaarheid, bereikbaarheid, flexibiliteit, energie en veiligheid. Visie, toekomst; het klinkt wat abstract en ver weg, maar veel elementen worden nu al toegepast of zitten in de laatste ontwikkelfase. Zes adviseurs maken er nu al werk van en leggen uit wat de stand van zaken is.

Lees verder
Een-van-de-eerste-treinen-onder-de-net-geplaatst-busbrug-bij-station-Zwolle Stationslocaties

Anticiperen op de toekomst ProRail verbindt, verbetert en verduurzaamt

De snel toenemende verstedelijking vraagt om vergaande anticipatie op de in 2040 verwachte, honderden miljoenen reizigers, die snel, veilig en comfortabel van A naar B willen komen met het Nederlandse Openbaar Vervoer. Daarom is ProRail, verantwoordelijk voor het drukste en meest betrouwbare spoornet van Europa, op dit moment met stakeholders in gesprek over de capaciteit van de mobiliteit van de toekomst en nieuwe duurzame initiatieven op en rond OV knooppunten.

Lees verder
visual vogelvlucht Stationslocaties

Crossmark Breda: nieuwe internationale stad die staat voor verbinding

Crossmark Breda is de nieuwe naam die de gemeente Breda in oktober feestelijk onthulde voor het ontwikkelgebied Stationskwartier en Havenkwartier. Crossmark Breda geeft op verschillende manieren invulling aan de ambitie van de stad, legt wethouder Paul de Beer uit. “In 2021 wil ik hier pakweg tien bouwkranen zien staan.

Lees verder
Savills_Teamfoto_DavienFotografie-3 Logistiek Vastgoed

Savills voorspelt stroom­versnelling logistieke ­huurgroei in 2019

De huurprijzen van logistiek vastgoed bereiken in 2019 een kantelpunt. Bleven de prijzen in 2018 nog zeer stabiel wegens het lichte overaanbod, kan het aanbod nu de toenemende vraag niet langer bijbenen. Dit en meer blijkt uit het rapport ‘Logistics rental growth: temporary trend or new reality?’ van Savills. Het logistieke team van Savills in Nederland helpt eigenaren en huurders om te navigeren in een markt die floreert en transformeert.

Lees verder
Kuehne+Nagel8 Logistiek Vastgoed

Een schone en frisse gevel is een visitekaartje

SkyClean is specialist in het reinigen van gevels van logistieke en industriële panden. Het Veghelse bedrijf doet dat met zelf ontwikkelde borstelmachines. Directeur/eigenaar Marcel Hurkmans: “De intensiteit waarmee de borstelmachine reinigt, daar kun je handmatig niet tegenop.

Lees verder