Vestigingslocaties

Zoekt u het laatste nieuws over geschikte vestigingslocaties in Nederland, de nieuwste bouwtrends, en de beste bouwpartners?
Wilt u weten wie wat doet in de bouwketen of wilt u weten waarin een bepaalde projectontwikkelaar uitblinkt? U leest het op 1 van de 4 crossmediale communicatieplatformen van Jager Media.

Filter op magazine
Filter op uitgavejaar
Selecteer een Jaar
Filter op woonlocaties
Artist-Impression-Univacco
12/01/2022

Meebouwen aan duurzame havengebieden

Bedrijven zijn steeds meer op zoek naar manieren om goederen sneller, efficiënter en bewuster van A naar B te brengen. Dat vraagt om een vestigingsplek waar ze duurzaam kunnen ondernemen. Havens spelen hier op in door deze ontwikkelingen te faciliteren. Ook havengebieden worden daarom in rap tempo efficiënter, moderner en schoner.

DSCF9875web
04/01/2022

Binnenhavenmonitor 2019: binnenhavens als logistieke hotspots ‘boomen’

Maatschappelijke dynamiek heeft zijn weerslag in de economische prestaties van de binnenhavens. In 2018 zijn de containerbinnenhavens in ons land sterk gegroeid door vooral de komst van internetgedreven XXL-distributiecentra – dit ondanks de sterke congestie in de afhandeling van de binnenvaart in de Rotterdamse haven. Het jaar 2018 was bijzonder want het jaar waarin de binnenvaart geteisterd werd door laagwater, duidelijk voelbaar in havens als Deventer of Arnhem. In dit artikel geven wij weer wat speelt in de binnenhavens en wat de economische prestaties van de binnenhavens in 2018 zijn zoals vastgelegd in de Binnenhavenmonitor 20191, door ons opgesteld voor het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat in samenwerking met de Nederlandse Vereniging van Binnenhavens.

IMG_7160
19/12/2021

Logistiek centra; de “hubs” van de toekomst

Nu de logistiek zich enorm uitbreidt, breiden de wensen en eisen vanuit de wet- en regelgeving, alsmede de opdrachtgever en de eindklant zich ook uit. Met als motto: ‘Bouwen doe je samen’ probeert Cladding Point de klant te ontzorgen en bewustwording te creëren.

A58-Logistics HR Palazzo HR GOED
16/12/2021

Nieuwe logistieke parel op zichtlocatie aan de A58

Roosendaal is gewild als vestigingslocatie voor distributiecentra. Ontwikkelaar Victorem Investments heeft een bouwkavel van 6,3 ha op een zichtlocatie direct aan de A58. Het project voor een nieuw en modern dc is al volledig voorbereid en de bouwvergunning is onherroepelijk. Basis van de ontwikkeling is de filosofie: ‘People, Profit, Planet’. “We kunnen bij wijze van spreken, in overleg, per direct beginnen met bouwen.

2720 PB westentree vijfsprong
12/12/2021

Nijmegen trappelt van ongeduld om stationslocatie aan te pakken

Station Nijmegen staat aan de vooravond van een grote renovatie. Eindelijk.. want al tien jaar geleden werd er een nieuwe visie voor het stationsgebied ontwikkeld. Tot hun grote teleurstelling viel Nijmegen destijds buiten de toenmalige sleutelprojecten. Stations als Breda en Arnhem gingen voor, vanwege de internationale verbindingen.

EKF-20210928-0116
08/12/2021

De Zwolse spoorzone op weg om groenste station van NL te worden

Wie al een tijdje niet meer de trein naar Zwolle heeft genomen, zal bij het uitstappen versteld staan. Het stationsplein aan de noordzijde heeft een ware metamorfose ondergaan. Het vormt nu een prachtige, groene entree naar de stad, primair ingericht voor fietsers en voetgangers. Het busstation is verplaatst naar de zuidzijde, waar het een integraal onderdeel van het station is geworden. De fietsen gaan ondergronds in de meest moderne fietsenstalling van Nederland. De volgende stap is een voetgangersbrug en de ontwikkeling van een nieuw, bruisend en creatief stuk stad aan de zuidzijde.

EKF-20201201-0003
04/12/2021

Samen sterk! Overijssel en Gelderland slaan handen ineen

Elkaar versterken, elkaar helpen en zaken sneller op de Haagse agenda krijgen. Dat zijn de positieve gevolgen als provincies gaan samenwerken aan grote opgaven in de leefomgeving. Goede bereikbaarheid van de regio en voldoende ruimte voor wonen en werken zijn slechts enkele voorbeelden hiervan. In de Omgevingsagenda Oost-Nederland slaan Overijssel en Gelderland, samen met het Rijk, de handen ineen. Gezamenlijk hebben ze gedefinieerd hoe zij de toekomstige ontwikkeling van Oost-Nederland zien. Gedeputeerden Bert Boerman (Overijssel) en Jan van der Meer (Gelderland) vertellen over de belangrijke rol van stations­locaties in het bereikbaar maken van de regio en het uitvoeren van de ­verstedelijkingsopgaven.

IMG_6997
01/12/2021

Bouwen met voorsprong

Het zijn bijzondere tijden en dat zal niemand ontgaan. Sterker nog, bij veel mensen heerst de overtuiging dat dit geen fase is, maar dat er dingen blijvend gaan veranderen. Dat we op een keerpunt staan. Ook voor logistiek vastgoed zullen er dingen gaan veranderen. Welke dat zijn kan nog niemand exact voorspellen, maar dat ze er bij het Cluster Bedrijfshuisvesting van Janssen de Jong Groep klaar voor zijn is duidelijk.

20200311-IMG_3396
29/11/2021

Economische maatoplossingen voor hoogwaardige betonvloeren

Hiber Betonvloeren weet met zowel een luisterend oor als gedegen marktkennis steeds meer ontwerpverantwoordelijkheid te krijgen bij haar opdrachtgevers. Specialisten Jan Baijens en Ad Raaijmakers, die gezamenlijk eindverantwoordelijk zijn voor de dagelijkse leiding, kunnen ieder vraagstuk op het gebied van betonvloeren aan. Zij beschikken bovendien over eigen materieel dat zij klantgericht doorontwikkelen. Zo komen opmerkelijke innovaties tot stand.

Filters
Zoeken
Scroll naar top