• Alles
  • Foodlocaties
  • Havenlocaties
  • Logistiek Vastgoed
  • Stationslocaties
Alles
  • Alles
  • Foodlocaties
  • Havenlocaties
  • Logistiek Vastgoed
  • Stationslocaties
ditch-3701955 Logistiek Vastgoed

PAS: het wachten is op de Raad van State

Al jaren is er in veel Natura 2000-gebieden een overschot aan stikstof. Dit is schadelijk voor de natuur. Het belemmert ook vergunningverlening voor economische activiteiten. 118 van 160 Naturagebieden in Nederland zitten ‘op slot’ vanwege overbelasting door stikstof.
Naar het voorbeeld van de Trias Energetica – het drie-stappen-plan voor gebouwen, om stap voor stap te komen tot een zo duurzaam mogelijke energievoorziening – bedacht Klanderman de Trias Wastica. “Het uitgangspunt is het voorkomen van afval door geen verpakking te gebruiken. Lukt dat niet, dan is duurzaam verpakken het alternatief, bijvoorbeeld door biobased verpakking te gebruiken. Kan dat ook niet, dan moet het verpakken zo efficiënt mogelijk gebeuren om afval zo veel mogelijk te voorkomen.”

Lees verder
Jac-Huijsmans-en-Niek-Smooklichter Stationslocaties

Den Haag: stationsgebied Laan van NOI Potentieel integrale gebiedsontwikkeling

Opmerkelijke dynamiek loopt vooruit op de eerder op termijn verwachte aantrekkingskracht van het grootscheeps te vernieuwen Haagse stationsgebied Laan van NOI. Ondanks de vooralsnog gedateerde bebouwing en infrastructuur bewijst deze OV locatie nu al haar potentie. Integrale herontwikkeling van de derde Haagse spoorzone in Central Innovation District (CID) is op meer fronten van belang voor de toekomstbestendigheid van de stad.

Lees verder
_MG_7294-project-ontw-©-Fotostudio-Wierd Havenlocaties

Flevokust Haven biedt ruimte en kwaliteit

Flevokust Haven, het nieuwe logistieke en multimodale knooppunt in Flevoland, is nu volop in bedrijf. Voor de ruime kavels op het binnendijkse industrieterrein met hoge milieucategorie is veel belangstelling. Ook de overslaghaven draait op volle toeren. Niet voor niets is de haven nummer 4 op de lijst met logistieke hotspots in Nederland.

Lees verder
Kickersbloem-3 Logistiek Vastgoed

‘Wij horen voorop dit blad te staan’

‘Wat doen wij in dit blad?’ Dat stond vorig jaar boven het artikel over Kickersbloem 3 in Logistiek Vastgoed. Er was enige twijfel: vlak bij grote infrastructurele knooppunten ligt het bedrijvenpark in Hellevoetsluis niet. Het zou second best zijn. Maar in een jaar tijd is alle twijfel weg: Kickersbloem 3 blijkt in de zuidelijke Randstad voor veel bedrijven juist de beste vestigingsoptie te zijn. Daarom staat er nu een heel andere kop boven het volop in ontwikkeling zijnde bedrijvenpark: ‘Wij horen voorop dit blad te staan’.

Lees verder
JM-Gem.-Apeldoorn.HvE Logistiek Vastgoed

Apeldoorn speelt in op de vraag

Apeldoorn weet de regio én nieuwkomers vlot te binden aan het lokale scala aan grote en kleine bedrijventerreinen. Zo kozen grootschalige logistieke en industriële bedrijven de afgelopen jaren graag voor de Ecofactorij, die in ‘no time’ is ingevuld. Uitbreiding van dit goed gesitueerde bedrijventerrein is dan ook ophanden. Apeldoorn speelt hiermee in op de vraag.

Lees verder
van-Oers-15 Foodlocaties

Bouwen voor de toekomst

Bouwen voor de foodsector is bouwen voor de toekomst. De vraag groeit, het klimaat wordt extremer, de eisen worden strenger. Een optimaal resultaat voor nu én later vraagt creativiteit, flexibiliteit en nauwe samenwerking. Bouwonderneming Stout uit Hardinxveld-Giessendam bouwde het Distributiecentrum Van Oers United met ‘outstanding’ resultaat

Lees verder