• Alles
  • Foodlocaties
  • Havenlocaties
  • Logistiek Vastgoed
  • Stationslocaties
Alles
  • Alles
  • Foodlocaties
  • Havenlocaties
  • Logistiek Vastgoed
  • Stationslocaties
281215-Zwijndrecht---Unimils-kade_15-final Stationslocaties

Stationskwartier Zwijndrecht Ontwikkelen met zekerheid, op korte termijn

De gemeenten Zwijndrecht en Dordrecht ontwikkelen in de komende jaren samen hun stedelijk gebied langs 7,5 kilometer spoor. Ze trekken daarbij op met de provincie Zuid-Holland. Het ambitieniveau is hoog; binnen de Spoorzone worden tot 2030 zo’n 6.000 tot 9.000 woningen gebouwd. En ook in de jaren daarna blijft het woningaanbod naar verwachting groeien.

Lees verder
Station-Breda-kopie Stationslocaties

Wonen en werken boven het spoor helpt station en stad vooruit

In onder andere Breda en Heerlen is het overbruggen van het spoor met nieuwe gebouwen al gerealiseerd. Wonen en werken …

Lees verder
Moba-Foodtec-Loader-500-kopie Foodlocaties

Innoveren is belangrijker dan de vestigingslocatie voor de Nederlandse agrifoodsector

Als we naar vestigingslocaties voor agrifoodbedrijven kijken, dan is Nederland eigenlijk één grote locatie, zegt Peter Hoijtink van PwC. “De onderlinge afstanden zijn klein. Soms is de ene plek voor een bepaald product wat meer geschikt dan de andere. Waar het echt om draait, zijn: meer innovatie, meer data, meer technologie en een betere relatie met de overheid.”

Lees verder
2014 Havenlocaties

L’Ortye: complete en efficiënte logistieke dienstverlening vanuit Maastricht en Stein

De drie havenlocaties van L’Ortye in Zuid-Limburg hebben een strategische ligging ten opzichte van het Nederlandse, Duitse en Belgische achterland. Vanuit de twee havenlocaties in Maastricht en de haven in Stein kan het Limburgse familiebedrijf een breed scala van logistieke diensten als modules aaneenschakelen.

Lees verder
IMOSS-Amersfoort-Masterplan-Wagenwerkplaats1 Stationslocaties

Kansrijke Wagenwerkplaats wacht duurzaam perspectief

Het nieuwe Masterplan Wagenwerkplaats in Amersfoort geeft beeld van een bijzonder, nieuw stuk stad, als aanvulling op het aanpalende centrum en het Soesterkwartier. Binnen de uit drie deelgebieden bestaande Wagenwerkplaats is een belangrijke rol weggelegd voor wonen mét een gezonde functiemix en gebruikmaking van aantrekkelijk cultureel erfgoed.

Lees verder
DC-Somerset Logistiek Vastgoed

Lelystad Airport Businesspark: ambities worden werkelijkheid

Grootschalige ontwikkelingen nemen in Lelystad een vlucht. Daarmee worden uiteen­lopende ambities werkelijkheid. Het regionale logistieke cluster Almere-Lelystad-Zeewolde, waarbinnen Lelystad Airport Businesspark (LAB) een prominente positie inneemt, heeft zich dan ook recentelijk gepositioneerd als vierde logistieke hotspot van Nederland. Ruimte voor grootschalige logistieke ontwikkelingen is er voldoende binnen LAB en de regio.

Lees verder
190117_2757_Bird-view_HR Logistiek Vastgoed

Wij zijn een ondernemende investeerder die niet bang is om van de gebaande paden af te wijken

“De performance van de logistieke ­operatie is voor veel bedrijven steeds belangrijker geworden in de totale bedrijfsvoering. Het kan het verschil maken tussen winst en verlies. Dan is het belangrijk dat je een partner hebt die begrijpt waarover het gaat. Die weet hoe je het logistieke proces zo efficiënt mogelijk inricht”, zegt Gerwin Vos van Somerset Capital Partners. “En wel zo dat de kosten van het pand en van de logistieke operatie een positieve bijdrage leveren aan het bedrijfsresultaat.”

Lees verder
Smartlog-Rotterdam Havenlocaties

DHG realiseert nieuwe dc’s naast terminals van Waalhaven Group

DHG bouwt dit jaar in Rotterdam nieuwe dc’s direct naast twee containerterminals van de Waalhaven Group. Een klassieke win-win-win situatie, zegt logistiek directeur Hans van Driel van DHG. “Je moet creatief zijn en de mogelijkheden van een locatie onderkennen.”

Lees verder
Havens-6 Logistiek Vastgoed

Ontwikkelen van duurzaam en toekomstbestendig havenbeleid

Zowel het regeringsbeleid als eisen van opdrachtgevers zijn steeds meer gericht op duurzaamheid. De binnenvaart en de binnenhavens zijn zich hier volop aan het voorbereiden. Binnen deze sector betekent duurzaamheid vooral het realiseren, gebruiken en hergebruiken van infrastructuur en gebieden zonder natuurlijke hulpbronnen onnodig uit te putten, de leefomgeving te vervuilen en ecosystemen aan te tasten. Dat is makkelijk opgeschreven, maar de vraag is: hoe realiseer je dit in de praktijk?

Lees verder