Arthur Jager

Uitgever van special interest magazines op vastgoedgebied | Crossmediale verbinder op internet

Belangrijke data

Het artikel delen

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Online Magazines

Lokaal betrokken realisatiepartner die weet wat er speelt

Sprangers bestaat dit jaar 222 jaar. Het bouwbedrijf staat bekend als een bewezen en betrouwbare partner. “Wij haken niet af als het even lastiger wordt”, zegt directeur Tom Horstink. Met een in bedrijfshuisvesting gespecialiseerd team werkt hij aan vastgoedoplossingen voor ondernemers. “Het toekomstige gebruik staat daarbij centraal, het vastgoed is daaraan ondergeschikt.

Sprangers ILDC, voluit Integrated Logistic Design & Construct, is het bedrijfs­onderdeel dat zich samen met Sprangers Bouwbedrijf richt op het realiseren van vastgoedoplossingen in havengebieden. Het bouwbedrijf is onder meer bekend vanwege de vele logistieke projecten, maar de activiteiten van Sprangers in de industriële markt mogen zeker niet onbenoemd blijven. De experts van Sprangers richten zich op alle huisvestingsvraagstukken van ondernemers.

Realisatiepartner

Tom Horstink: “Binnen Sprangers is alle ervaring aanwezig om zowel grootschalige distributie­centra, op- en overslagfaciliteiten, bedrijfspanden, productiegebouwen, industriële plants, kantoren én onderzoekscentra te realiseren. De markt vraagt steeds meer om een realisatiepartner die integrale oplossingen aanbiedt. Denk aan design & construct, engineering en realisatie, een zogeheten turnkey aanpak. Maar ook één die service en onderhoud uitvoert.”

Inspelen op klantenwensen

Een lange historie is mooi, maar je moet met de tijd mee blijven gaan, vinden ze bij Sprangers. En dat gebeurt onder meer met automatisering. “Bouw Informatie Management (BIM) is een bekende systematiek die wij integraal en digitaal doorvoeren vanaf initiatief tot en met exploitatie. Daardoor hebben we meer grip op het voorbereidingstraject en kunnen we knelpunten en risico’s op voorhand eruit halen. We kunnen beter inspelen op de klanten­wens en de dialoog aangaan. Daarvoor moet je ook de taal van de opdrachtgever spreken, dus zijn processen begrijpen. Pas dan lever je toegevoegde waarde.”

Complexiteit

Het team werkt samen met de collega’s van Sprangers Bouwbedrijf aan complexe opgaven en uitvoeringstechnische vraagstukken, legt plan­ ontwikkelaar Bart Doomen uit. “Wij schuwen complexiteit niet en gaan graag even een stapje verder. Denk aan een hele moeilijke detaillering, een uitdagende planning of een krappe bouwlocatie. Maar ook meedenken in de financiële haalbaarheid en businesscase van de opdrachtgever. Dat kunnen we allemaal dankzij die lange ervaring, de breedte van de organisatie, de aanwezige specialistische kennis en een groot netwerk. We hebben bijvoorbeeld eigen planontwikkelaars en een engineering afdeling met kostendeskundigen, constructeurs en technisch ontwerpers. Daarbij werken wij nauw samen met overheden, architecten, adviseurs, risicodragende ontwikkelaars en financiers. Met partners bieden wij daarmee ook een financiële oplossing.

Met vestigingen in Breda, Terneuzen, Delft en Amsterdam is Sprangers gevestigd in de directe nabijheid van de belangrijkste havens. Tom Horstink: “Lokale betrokkenheid betekent dat je weet wat er speelt. We staan direct klaar, ook met service en onderhoud. Het serviceniveau gaat omhoog als je dicht bij de klant zit

Sprangers: dichtbij de havens

Bedrijfsverplaatingsen en ­herontwikkelingen

Soms blijk het vastgoed van een ondernemer niet meer aan de huidige eisen en wensen te kunnen voldoen. Binnen Sprangers is ruime ervaring met verplaatsingsopgaves, revitalisaties en herontwikkelingen. Ook hier wordt samengewerkt met partners met aanvullende kennis op het gebied van milieutechniek, fiscaliteit en planologische procedures. Sprangers biedt daarmee een integrale aanpak in combinatie met één aanspreekpunt om tot een passende oplossing te komen. Dankzij in huis ontwikkelde tools is Sprangers in staat om snel de haalbaarheid door te rekenen. “Dat bespaart veel tijd en kosten in de voorbereiding en versnelt de besluitvorming” legt planontwikkelaar Daniël Blankespoor uit.

Vanuit onze bestaande vestigingen én een nieuw kantoor in het Westelijk Havengebied in Amsterdam, gaan we fris en enthousiast aan de slag. Met open vizier de dialoog aangaan, samenwerken met opdrachtgevers en partners om dat stapje extra te zetten en de gewenste huisvestingsoplossing te realiseren.

Meer informatie:

www.sprangers.nl

Integrated Logistic Design & Construct
Tom Horstink, directeur.
Tom Horstink, directeur
Daniël Blankespoor, planontwikkelaar
Daniël Blankespoor, planontwikkelaar
Ko Nuijten, commercieel directeur.
Ko Nuijten, commercieel directeur.
Bart Doomen, planontwikkelaar
Bart Doomen, planontwikkelaar