Arthur Jager

Uitgever van special interest magazines op vastgoedgebied | Crossmediale verbinder op internet

Belangrijke data

Het artikel delen

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Online Magazines

‘De klant mogen helpen in zijn groeiproces is iets om trots op te zijn’

Bouwbedrijf Vrolijk staat voor innovatief, betrokken en klantgericht bouwen. Het bouwbedrijf heeft alle kennis om een opdrachtgever van A tot Z te helpen in eigen huis. Vanaf het ontwerp tot en met de oplevering. “We kunnen plannen analyseren en optimaliseren, of als er helemaal geen plan is, meehelpen om het plan te ontwikkelen.

Bouwbedrijf Vrolijk heeft een platte organisatie met korte lijnen en snelle reactietijden. Het trekt mensen met een bepaald DNA: oplossings- en resultaatgericht, aanpakkers en doorpakkers”, zegt Mitchel Sonneveld. Het bedrijf is van alle markten thuis, maar de focus verschuift steeds meer naar utiliteitsbouw, waaronder de specialismen industriële bouw – zoals logistiek vastgoed – bedrijfsverzamelgebouwen en leisure. Vrolijk groeit mede hierdoor hard en verhuist dit najaar naar een nieuwe locatie op industrie- en haventerrein Moerdijk.

Adviesrol invullen

We hebben veel langdurige relaties waarvoor we werken. We zijn vaak betrokken in het bouwteam en kunnen het verschil maken in de planning, constructie, materiaalkeuze en andere bouwtechnische vraagstukken. We begonnen ooit met een laadkuil bij een tuinderij. Nu realiseren we op een naastgelegen locatie een dc van 25.000 vierkante meter met koel- en vriescellen en een groot kantoor. Het is een mooi voorbeeld van een vertrouwensrelatie.” De opdrachtgever had bij aanvang een ruwe schets met de machinelijnen en de logistieke routing. “We bouwen het pand volgens de stramienmaat voor logistieke stellingen terwijl die er niet inkomen. Dit doen we met het oog op de toekomst. Mogelijk ontstaat die behoefte later nog wel. We houden ook rekening met handelsmaten, zodat je op het werk zo min mogelijk hoeft aan te passen. Ja, efficiënt en effectief, doordat we in het bouwteam onze adviesrol goed kunnen invullen.

Flexibel inspelen op gewijzigde omstandigheden

Bouwen voor een belegger betekent meestal dat je een ‘standaard dc’ bouwt, waarvan materialisatie en specificatie vastliggen, zegt Sonneveld. “En dan meldt zich in de bouwfase een huurder waarvoor dan soms bepaalde zaken moeten worden aanpassen in verband met de gebruiksfase. Bijvoorbeeld een andere vloerbelasting, of een groter kantoor. Daar moet je dan flexibel mee omgaan en dat kunnen we ook.

Innovatief bouwen

De specialisten van Bouwbedrijf Vrolijk zoeken altijd naar slimme oplossingen, zegt Sonneveld. “Het ontwerp van een kantoor bij een dc was bedacht met een betonnen afwerking op tien meter hoogte. Dat is niet alleen zwaar, maar ook duur. Als alternatief bedachten wij samen met Cladding Partners een oplossing van aluminiumcomposiet met betonlook. Lichter voor de constructie, makkelijker schoon te houden en sneller te bouwen.” Sowieso is het goed om in een aanbestedingsfase de gevraagde constructie goed tegen het licht te houden, want dan kun je het verschil maken, zegt Sonneveld. “Daar zitten vaak nog optimalisatiemogelijkheden. Technisch en constructief meedenken, noemen we dat.

Online platform

Alles gebeurt in BIM, zodat alle betrokkenen met dezelfde gegevens werken. “Bovendien geeft het de opdrachtgever een goed beeld van wat hij krijgt. Door de BIM-modellen van diverse partijen te koppelen, kun je simuleren en clash detection doen in tijd en in ruimte: past die ene tank of stelling nog als de constructie er al staat, bijvoorbeeld. Een 3D-model opbouwen, dat kan iedereen wel. De kunst is hoe je ermee communiceert. Wij doen dat met een online platform waarop alle betrokkenen kunnen inloggen. Daarmee maken we het verschil.” Voor een fabrikant van sandwichpanelen bouwde Vrolijk onlangs een nieuwe fabriek. “De machines zijn zo groot dat een sprinkler alleen aan het dak onvoldoende is. Er moesten dus ook sprinklers in de machines komen en in BIM kun je dat vooraf simuleren: wat is het bereik, wat kan hij blussen.

Bouwen met Vrolijk betekent dat de opdrachtgever geen dagtaak heeft aan het begeleiden van de bouw en het beantwoorden van allerhande vragen. “We willen graag dat de klant een vlekkeloos proces meemaakt. Wij zorgen ervoor dat we alles goed op een rijtje hebben. We lossen zoveel mogelijk zaken zelf op en informeren de klant hierover. Betrokken en daadkrachtig, dat typeert ons wel. Bouwen is vaak een unieke ervaring voor een klant en onderdeel van zijn groeiproces. Als je daarin mag helpen, is dat hartstikke mooi en iets om trots op te zijn.

Meer informatie:

www.bbvrolijk.nl