Arthur Jager

Uitgever van special interest magazines op vastgoedgebied | Crossmediale verbinder op internet

Belangrijke data

Het artikel delen

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Online Magazines

Conferm: van eerste idee tot turnkey oplevering

Bij nieuwbouw van distributiecentra en industriële bedrijfsruimten kiezen opdrachtgevers steeds vaker voor de innovatieve werkwijze van het in 2016 in de markt geïntroduceerde Conferm. Remmers Bouwgroep maakt nationale opgang met dit specialistische label voor ‘Design, Build & Maintain’. “Dat klinkt als een snelle marktverovering,” zegt Pieter Remmers, commercieel directeur van Remmers Bouwgroep, tevens vierde generatie in de directie van het Tilburgse familiebedrijf. “Maar aan Conferm ligt wel ruim honderd jaar van gedegen expertise ten grondslag.

‘Bedrijfsvoering opdrachtgever staat centraal’

Conferm is het label voor ‘Bedrijfshuisvesting’, één van de vier marktvensters van Remmers Bouwgroep. “Voor opdrachtgevers vormt Conferm een toegankelijke entree voor oplossingen voor een diversiteit aan nieuwe bedrijfshuisvesting, die bijvoorbeeld een ‘lean’ aanpak behoeft,” zegt Remmers. “Deze managementaanpak is erop gericht om maximale waarde voor de klant te realiseren met zo min mogelijk verspillingen. Onze up-to-date opgeleide professionals zijn in staat om betrokken, snel en efficiënt in de huid van de klant te kruipen vanaf het eerste idee. Zij willen alle klantambities waarmaken en bedenken in nauwe samenwerking mét de klant, ‘slimme gebouwen’, die volledig zijn afgestemd op een optimale, duurzame bedrijfsvoering en een realistische terugverdientijd. Onze afwegingen zijn daarbij de toegevoegde waarde. Wij letten scherp op functionaliteit en locatiekeuze, wijzen op valkuilen, dragen innovaties aan en toetsen plannen zorgvuldig aan het vastgestelde programma van wensen en eisen. We brengen het proces van de nieuwbouw helder in beeld.” Initiatiefnemers werken al in een vroeg stadium samen met de ingenieurs van Conferm’s engineeringsafdeling, met behulp van oplossingen van architecten, adviseurs, installateurs en andere leveranciers. Remmers: “Zo benutten wij elkaars kennis om te komen tot een optimaal proces. Wij focussen voortdurend op een goede balans tussen hoge kwaliteit en kostenbeheersing en overtreffen graag verwachtingen. Als onze klant met de ideale werkplek een aantoonbare voorsprong op de concurrentie kan nemen, draagt dat ook bij aan onze reputatie.

Conferm kan bogen op een ‘proven track record’ in diverse branches, waaronder industrie, logistiek en e-commerce. In het vierde kwartaal van 2016 leverde het bedrijf het ultramoderne industriële complex voor Royal Agio Cigars in Duizel op. Dit project heeft een omvang van circa 14.500 m² en ontving het duurzaamheidskeurmerk BREEAM ‘Outstanding’.

Remmers: “State-of-the-art faciliteiten maken een gestroomlijnde supply chain mogelijk, met multi-user of dedicated warehouses op maat voor op- en overslag, distributie en aanvullende logistieke dienstverlening, zoals assemblage, (her)verpakking en etikettering.” Conferm realiseert DC’s voor op- en overslag van zowel food als non-food , bulk en partijgoederen. Dit met maatwerkvoorzieningen voor onder meer inbound, opslag, orderpicking en integrated value added logistics (VAL) ter optimalisatie van de bevoorradingsketen in kwestie.

Referentieprojecten PGS 15 – ADR Warehousing

  • Diffutherm, Bladel     – ca. 20.000 m²
  • Versteijnen Logistics, Tilburg     – ca.   6.000 m²
  • ID Logistics, Tilburg    – ca.   6.500 m²
  • Vat Logistics, Maasvlakte II    – ca. 25.000 m²
  • Neele-Vat Logistics, Maasvlakte II    – ca. 14.500 m²
  • Marine Care, Rotterdam    – ca.   3.750 m²
  • Dudok Logistiek Vastgoed, Maasvlakte II     – ca. 22.000 m²
  • Gondrand Traffic, Moerdijk    – ca. 18.000 m²

Expertise PGS 15

Als ontwerpende bouwer is Conferm nationale koploper in ADR warehousing. “We hebben alle PGS 15 expertise in huis,” bevestigt William Holvoet van Conferm. “Met oplossingen die zijn gebaseerd op ervaring en kennis van de wet- en regelgeving, kunnen we geavanceerde vernieuwingen op het gebied van veiligheid toepassen. Daarmee voldoen we aan de strenge en regelmatig veranderende brandveiligheid- en milieu-eisen. We beschikken over de benodigde kennis over de opslag van gevaarlijke stoffen en de juiste beheer- en blussystemen. Ook zijn we thuis in het bijbehorende woud van regelgeving en kunnen we opdrachtgevers ontzorgen met het afhandelen van de vaak ingewikkelde vergunningentrajecten voor uiteenlopende bedrijfsactiviteiten.

Conferm start dit jaar met het 18.000 m² grote ADR DC voor Gondrand Traffic op Industrial Park Moerdijk bij Port of Moerdijk en eveneens met de bouw van Logistic Excellence Tilburg voor OCS B.V. op bedrijventerrein Vossenberg, vlakbij de Barge Terminal Tilburg (BTT). Dit project heeft een omvang van circa 36.500 m².

Betonspecialist

Daarnaast zijn we gespecialiseerd in betonbouw,” geeft Holvoet aan. “De veelzijdigheid, vele voordelen en verwerkingsmogelijkheden van dit materiaal bieden een ongekende vrijheid in ontwerp en realisatie.” Conferm heeft bovendien bijzondere expertise in huis op het gebied van prefab beton. Holvoet: “Daarmee creëren we in samenwerking met fabrikanten van voorgefabriceerde betondelen innovatieve oplossingen en complexe toepassingen. Dat wil niet zeggen dat we niet met evenveel gedrevenheid en kunde constructies van hout of staal en hybride gebouwen realiseren. Wij zijn voorstander van het juiste materiaal in de juiste situatie en zetten waar gewenst of nodig dan ook een breder gamma aan materialen in. Zo bereiken we dat een gebouw een waardevaste investering blijft.