Unibouw realiseert in de foodbranche: BIO-Center ZANN

Logistieke panden, productiefaciliteiten, verwerkingsbedrijven: in de foodindustrie gelden er andere regels dan bij het bouwen van een regulier distributiecentrum in verband met voedselveiligheid. Unibouw weet dit als geen ander en laat, na meerdere opdrachtgevers in de voedselbranche, zien dat deze kennis hiervoor in huis is. Momenteel wordt er in Waalwijk tevens een koel- en vrieshuis ontwikkeld in opdracht van UniNext.

Een bijzonder en meest recente project in de foodindustrie wat Unibouw afgelopen jaar heeft gerealiseerd is een pand voor BIO-Center ZANN in Berkel en Rodenrijs. BIO-Center ZANN is een distribueerder van biologische groenten, fruit en bloemen en heeft kwaliteit hoog in het vaandel staan. Het pand dat gebouwd is wordt gebruikt voor het opslaan en distribueren van biologische aardappelen, groente, fruit en bloemen. Het ontwerp voor het pand is tot stand gekomen door middel van een goede samenwerking tussen BIO-Center ZANN, de architect en Unibouw.
Het pand heeft een expeditieruimte met 4 docks vanuit waar de producten gedistribueerd kunnen worden. Om de groente, fruit en bloemen op te kunnen slaan is er tevens 500 m² aan koelcellen geïnstalleerd.

 

Duurzaam en zelfvoorzienend

Duurzaamheid was een key onderdeel tijdens het ontwerp en de realisatie. Het gehele pand is namelijk full electric uitgerust. Om BIO-Center ZANN zo zelfvoorzienend mogelijk te laten opereren, bevat het dak PV cellen. Wat nog meer bijzonder is, is dat de gevel van het kantoor voorzien is van een gerecycled materiaal genaamd Resysta, gemaakt van biologisch restafval. Dit materiaal bestaat voor 60% uit rijstvlies, 22% uit zout en voor 18% uit minerale oliën. De keuze voor dit materiaal is naast biologisch verantwoord ook een natuurlijke en luxe uitstraling. Al met al is het een pand dat maximaal gebruik maakt van duurzaam opgewekte energie. ¢

FrieslandCampina

Dit pand van circa 35.000 m² is gesitueerd op bedrijventerrein Meppel Noord II. Dit logistieke centrum heeft de opslag- en overslagactiviteiten van zuivelproducten, die voorheen over vier locaties verdeeld lagen, samengebracht. Het pand voldoet daarnaast aan de laatste eisen op het gebied van voedselveiligheid en is BREEAM gecertificeerd op het certificaatniveau ‘Very Good’.

EWN Eierencentrale

EWN Eierencentrale sorteert, verpakt en vervoert iedere week ruim 4 miljoen verse eieren. Unibouw heeft, naast de bouw van het pand van circa 4.500 m² in 2015, een uitbreiding van circa 2.400 m² mogen realiseren. Tijdens deze uitbreiding gingen de werkzaamheden van EWN Eierencentrale door, wat een goede organisatie vereist.

Tuinderij Vers

Tuinderij Vers is al langere tijd een vaste opdrachtgever van Unibouw. Er is inmiddels zes keer gebouwd voor dit groenteverwerkingsbedrijf. Tuinderij Vers is gespecialiseerd in het snijden, mengen en verpakken van groenten en fruit tot kant en klare en panklare producten. Voedselveiligheid staat dus ook hoog in het vaandel. De laatste uitbreiding is bijvoorbeeld gerealiseerd volgens de laatste IFS- en BRC richtlijnen.

Bouwgrondvinden.nl

Door middel van de portal bouwgrondvinden.nl kunnen we een optimale food-locatie voor u vinden. Bouwgrondvinden.nl heeft ­talloze bouwkavels inzichtelijk, met bijbehorende data zoals bereikbaarheid, opleidingsniveau en beschikbaarheid van geschikt personeel, op onder andere Agro Food gerelateerde bedrijventerreinen. In de kaart hiernaast staat aangegeven waar de Food- en Agroclusters zich bevinden in Nederland en welke plaatsen ­binnen deze clusters vallen.

Bouwgrondvinden.nl is hét platform voor het vinden, kopen en verkopen van bouwgrond voor bedrijfsmatig vastgoed. Niet alleen als zoeker kunt u hier dus terecht, ook als aanbieder van grond. Bovendien worden er regelmatig marktontwikkelingen gepubliceerd die betrekking hebben op bouwgrond voor bedrijfsmatig vastgoed.

Bent u op zoek naar een geschikte bedrijfs­locatie of wilt u bouwgrond verkopen?
Bezoek dan zeker eens de website
www.bouwgrondvinden.nl of bel naar
0492-338017.

Unibouw BV

Media

Contact gegevens Unibouw BV

info@unibouw.eu
0492 338010
Gegevens
Samenwerking
Media

Unibouw BV

Contact gegevens Unibouw BV

info@unibouw.eu
0492 338010

Media

Er zijn geen samenwerking beschikbaar

Scroll naar boven