Arthur Jager

Uitgever van special interest magazines op vastgoedgebied | Crossmediale verbinder op internet

Belangrijke data

Het artikel delen

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Online Magazines

Bulkdistributie in het achterland

Ideaal gelegen in de Euregio bevinden zich onze multimodale havens in Maastricht, Stein, Wessem en Lanaken (B) met een uitgebreid netwerk van binnenvaartwegen, snelwegen en spoortrajecten. Dé perfecte Binnenhavens voor verdere distributie naar het Europese achterland.

In de afgelopen jaren is er bij Wessem Port Services (WPS) bijzonder veel geïnvesteerd op eigen haventerreinen (30 Ha) om allerlei vormen van transport, opslag en overslag mogelijk te maken. Sinds de oprichting in 1968 hebben we ons steeds verder weten te ontwikkelen tot een allround, grensverleggende, innovatieve, logistieke dienstverlener en voor onze klanten de gehele supply-chain van grondstoffen kunnen orkestreren. Met deze schat aan ervaring kunnen we haast elke logistieke uitdaging aan en is WPS voor vele gerenommeerde zeehavenbedrijven en industriële klanten in Benelux en Duitsland de ideale poort voor bulkdistributie in het achterland. De totale overslag is mede dankzij onze zakenpartners in de afgelopen jaren gestegen tot boven de 4,5 miljoen ton.

Ons bedrijf is met haar logistieke services actief in diverse industrieën zoals bijvoorbeeld chemie, biomassa, bouw, infra, recycling, mineralen, metaal etc. Wij richten ons daarbij, met name, op droge bulk stromen, stukgoed en wereldwijde containertransporten.
Met een uitgebreid en modern machinepark handelen we alle bulk scheepsladingen af op de kades, of wordt er direct in vrachtwagen gelost of in spoorwagons. Tussenopslag is mogelijk in vlakloodsen (35.000 m2) of op verharde (vloeistofdichte) terreinen Het transport naar onze klanten in de regio of in het achterland kan uitgevoerd worden door een grote eigen vloot van bulkkippers en walking-floors.
Daar waar het 50 jaar geleden begon in Wessem hebben we de laatste jaren opnieuw geïnvesteerd in moderne opslagfaciliteiten voor droge bulk langs de Maas, die een belangrijke verkeersader is binnen het Europese netwerk van rivieren en kanalen.

De havenlocatie in Stein, gelegen aan de hoofdvaarweg Julianakanaal Vb, is met haar 2,5 Mio. ton overslag één van de grootste binnenhavens van Nederland en is uniek vanwege de directe spooraansluiting én de meer dan 1.000 m lange kade met 7 overslagpunten. WPS biedt daarnaast wereldwijd huis-huis containertransporten aan en maakt gebruik van een dagelijkse containerdienst per schip naar de haven van Antwerpen en per spoor naar diverse plaatsen in Noord-Italië.

In de Beatrixhaven te Maastricht heeft WPS uitgebreide mogelijkheden om droge bulk op te slaan, te behandelen via breek/zeefinstallaties en zijn er legio mogelijkheden om producten te (her)verpakken in Big Bags of deze te verbulken in silowagens.
Net over de grens, in Lanaken langs het Albertkanaal bieden wij ook multimodale logistieke activiteiten aan. Hier zijn diverse mogelijkheden om bulkgoederen of zelfs stukgoederen in de diverse warehouses te behandelen. Op een nieuw terrein van 2 Ha wordt er momenteel volop gewerkt aan de aanleg van nieuwe opslagterreinen en hallen.
Kortom, met deze moderne Binnenhavens is WPS prima geoutilleerd om de groeiende goederenstroom van en naar de grote zeehavens in goede en duurzame banen te leiden.

VALUE ADDED LOGISTICS:

• Breken, zeven, mengen
• Verbulken
• Big Bags vullen/ompakken
• Verticale containerbelading
• Recycling

MULTI MODAAL TRANSPORT:

• Wegtransport
• Binnenvaart
• Short Sea vaart
• Containervervoer
• Spoorvervoer

HAVENLOGISTIEK:

• Bulk overslag
• Buiten, overdekte en silo opslag
• Vloeistofdichte vloeren
• Uitgebreide vergunningen voor
afvalstromen en ADR

Logo Wessem