Wayland Real Estate: ‘Samenwerken met sterke partners’

Arthur Jager

Arthur Jager

Uitgever van special interest magazines op vastgoedgebied | Crossmediale verbinder op internet

Belangrijke data

Het artikel delen

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Online Magazines

Wayland Real Estate: ‘Samenwerken met sterke partners’

De zich continu wijzigende behoeften van de logistieke sector vragen om doelmatige antwoorden vanuit de vastgoedmarkt. Dat zegt Arnaud van der Eijk, commercieel directeur van Wayland Real Estate. “Daarom gaan wij over tot transitie en spelen wij in op de op elkaar inwerkende en elkaar versterkende marktontwikkelingen van dit moment. Weloverwogen organisatorische veranderingen, nieuwe allianties en bijbehorende successen zijn daarvan het resultaat.

Met Wayland Real Estate schuiven we steeds verder op in de keten,” zegt commercieel directeur Arnaud van der Eijk. “Daarbij blijven we gebruik maken van de ingenomen grondposities van Wayland Developments. Stapsgewijs gaan we echter verder in onze professionalisering op het gebied van gebouwenontwikkeling. Dat doen we met sterke partners en met uitbreiding van ons team. Het doorvoeren van transitie biedt onze opdrachtgevers minder ruis, optimaal maatwerk en een duurzaam eindresultaat.

Partnerschap Montea

Zo hebben wij voor de verdere ontwikkeling van LogistiekPark A12 recentelijk een samenwerkingsovereenkomst gesloten met Montea,” vervolgt Van der Eijk. “Deze beursgenoteerde investeerder in logistiek vastgoed in de Benelux en Frankrijk is expert op het gebied van warehouse verhuur, ‘build-to-suit’ en ‘sale & rent-back’. Samen zetten wij ons in voor het waarmaken van de ambities van onze opdrachtgevers en kunnen wij vernieuwende oplossingen blijven bieden.

Het partnerschap met Montea resulteert allereerst in de ontwikkeling van een Masterplan voor LogistiekPark A12. Van der Eijk: “Dit Masterplan kunnen wij naar verwachting nog voor de zomer van 2017 in de markt zetten. Verder kunnen wij geïnteresseerden een vergund ontwerp voor een duurzaam distributiecentrum  aanbieden, waarmee voorbereidende werkzaamheden vroegtijdig van start kunnen gaan. Uiteraard zijn de gebouwinstallaties klantafhankelijk, maar deze werkwijze bevordert eens te meer de haalbaarheid van de gewenste opleverdatum, die vandaag de dag nooit ver in het verschiet ligt. In de praktijk zorgen we dus voor een minimaal verlies van tijd, ofwel voor een maximale snelheid van uitvoering.”  Wayland Real Estate werkt op verhuur- of verkoopbasis met zowel eindgebruikers als beleggers.

Wayland Real Estate maakt onderdeel uit van het nationaal opererende Wayland Developments in Bergschenhoek, dat actief is sinds 2005. Wayland Real Estate ontwikkelt distributiecentra op maat op door Wayland Developments ingenomen, strategisch gesitueerde grondposities met een toekomstige meerwaarde. Deze al voor een deel ingevulde logistieke parken kenmerken zich door een zeer hoge duurzaamheidsfactor, een bijzondere uitstraling en een uitgekiende menging van functies.

Wayland Real Estate

Nieuwe projecten

Op LogistiekPark A12 arriveert, naast het onlangs opgeleverde regionale, 53.000 m2 grote DC van Lidl, binnenkort een volgende nieuwkomer. “De koopovereenkomst voor een tweede kavel is afgelopen maart getekend,” bevestigt Van der Eijk. “Het gaat om een nieuwbouw DC op een kavel van 3 hectare. Daarnaast is nog zo’n 20 hectare aan XXL kavels beschikbaar.” LogistiekPark A12 heeft een totaalomvang van  36 hectare.

Verder gaat ook de eerste ontwikkeling op Businesspark Vredenburgh van start. Dit businesspark maakt deel uit van Glasparel+, een 180 hectare groot, gemengd gebied in Waddinxveen. Van der Eijk: “Hier werken we nauw samen met onze partners DENC Architecten, Heembouw en JLL aan een 7.000 m2 groot DC met een 1.100 m2 groot kantoor voor een gerenommeerde agro gerelateerde onderneming. Het gaat om de innovatieve productie van etenswaren, assemblage en opslag. Het beeldkwaliteitsplan is akkoord en de gemeente zorgt voor een snelle vergunningenprocedure. Het gebouw is ontwikkelklaar, op het doorvoeren van specifieke klantwensen na. Op Vredenburgh hebben we nu nog 5 hectare aaneengesloten kavels beschikbaar. Momenteel vinden gesprekken plaats over ontwikkelingen van 2.500 tot 25.000 m2.

LogistiekPark A12 - onderdeel Glasparel+, Waddinxveen BusinessPark Vredenburgh - onderdeel Glasparel+, Waddinxveen BusinessPark Siberië - onderdeel logistieke hotspot Venlo en Greenport Venlo

XXL kavels

Logische keuze

Wayland Real Estate biedt niet alleen koop, inclusief grond, maar ook aantrekkelijke, multifunctionele mogelijkheden voor huurders en beleggers. Voor bedrijven die kiezen voor één of meer kavels op één van de strategisch gesitueerde bedrijvenparken, is de keuze voor Wayland Real Estate logisch en tot nu toe snel gemaakt, volgens Van der Eijk. “Zo hebben wij de nodige ontwikkelingsexpertise in huis met het voordeel van een snelle realisatietermijn in combinatie met het leveren van maatwerk en innovaties. Omdat er bovendien geen sprake is van een zoektocht naar de juiste locatie, ervaren onze opdrachtgevers een vlot lopende projectontwikkeling.

Meer informatie:

Wayland Real Estate,
onderdeel van Wayland Developments
Arnaud van der Eijk, commercieel directeur
Weg en Land 2, 2661 DB Bergschenhoek
010 – 52 10 881
avandereijk@wayland.nl

www.logistiekparka12.nl
www.businessparkvredenburgh.nl
www.businessparksiberie.nl
www.waylanddevelopments.nl

Arnaud van der Eijk, commercieel directeur Wayland