Arthur Jager

Uitgever van special interest magazines op vastgoedgebied | Crossmediale verbinder op internet

Het artikel delen

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Online Magazines

Noordoost-Brabant: regio vol logistieke krachten

Noordoost-Brabant ligt in het economisch hart van de Nederlandse agrifoodsector – een van de topsectoren wereldwijd. De regio kent van oudsher een grote concentratie van nationaal en internationaal toonaangevende bedrijven en van sterke foodverladers en gespecialiseerde logistieke dienstverleners. Zij hebben zich verenigd in Vijfsterren Logistiek. De ambitie is om in 2020 AgriFood Capital van de wereld te worden.

Vijfsterren Logistiek is het samenwerkingsverband van de logistieke platforms in Noordoost-Brabant, de gemeenten Meierijstad, Oss, Cuijk en ‘s-Hertogenbosch in samenwerking met de Rabobank. Zij maken zich sterk voor de ontwikkeling van new business en voor de vestiging van nieuwe bedrijven in deze regio. Vijfsterren Logistiek verbindt bedrijven, onderwijs en overheden. Innovatie, scholing, aandacht voor goede infrastructuur, behoud van groei van werkgelegenheid staan daarbij centraal. Het doel van Vijfsterren Logistiek is een sterke top3-positie van Noordoost-Brabant te bemachtigen in de lijst van logistieke hotspots in Nederland.

Dromen, ideeën en plannen

De visie van Vijfsterren Logistiek is dat ondernemers in de logistiek in Noordoost-Brabant de ruimte moeten krijgen om hun dromen, ideeën en plannen te realiseren. In de vorm van innovatieve samenwerkingsprojecten werken ze aan de realisatie van die ideeën. Het initiatief daartoe ligt bij de deelnemende ondernemers. ‘Vijfsterren Logistiek wil zo meerwaarde creëren voor de logistieke sector in de regio, dat wil zeggen: new business, uitstekende vestigingsvoorwaarden en werkgelegenheid, met als uiteindelijk doel de attractiviteit en wervingskracht van de regio te vergroten’, aldus Frank Verhoeven, voorzitter Vijfsterren Logistiek.

New business

Vijfsterren Logisitiek speelt in op de vraag van nu. Zo komen interessante cross-overs tot stand. Zo ontstaan nieuwe concepten en nieuwe samenwerkingen. En zo worden actuele thema’s doorontwikkeld, van multi customer warehousing, sustainable corridor en E-fulfilment tot en met greencare, retail en foodservices. Samen gaan voor resultaat. Dat biedt kansen die gericht zijn op groei en ontwikkeling. Maar ook op een versterking van de marktpositie, en op de verlangde new business.

Foodproducenten: Unox, Van den Bergh foods, Mars, Danone, Vion Food Group, Friesland Campina, Agrifirm, Heineken Foodretailers: Jumbo, Sligro, Udea Foodcateraars: Appèl Bedrijfscatering, Hutten catering, Maison van den Boer catering Logistieke dienstverleners: Nabuurs, Jumbo, Vos Logistics, H&S, Van den Bosch, Kuhne & Nagel, XPO, Movianto, Van Opzeeland, Spierings Smart Logistics Suppliers: Van der Lande, CTAC

Vooraanstaande merken!

Beschikbare ruimte

Met een goed omschreven doel en ambitie voor ogen moet je ook wat te bieden hebben in Noordoost-Brabant. ‘Dat klopt’, zegt Pieter Keeris, Logistics Business Developer en aanspreekpunt voor logistieke ondernemers in de regio. ‘In de regio is zeker 900 ha aan bedrijventerreinen voor logistiek bestemd. Wetende dat er een toenemende vraag voor grote terreinen is, hebben we in Veghel (Foodpark: 12 ha), Cuijk (Laarakker: 55 ha), Heesch-West (fase 1: 50 ha), Den Bosch (Rietvelden: 13 ha) en Oss (Vorstengrafdonk: 15 ha) nog goede locaties voor nieuwe bedrijven en business.’

Logistics House

De ambities van Vijfsterren Logistiek komen samen in het Logistics House. Het is de uitvalsbasis van Pieter Keeris. Ook opleiders, detacheerders, (kleine) dienstverleners en andere commerciële partijen kunnen zich in deze dynamische omgeving vestigen. Het Logistics House is ook hét ontmoetingspunt voor logistieke partijen, overheid, onderwijs en arbeidsmarkt. Netwerkbijeenkomsten, kennis- en innovatietafels en symposia bieden de mogelijkheid met elkaar kennis te maken en kennis te delen. Bovendien vinden de partijen in Logistics House ondersteuning op het gebied van business development.

Noordoost-Brabant – logistic hotspot

• deskundig op het gebied van agrifood en logistiek
• voldoende arbeidskrachten: 35.000 in logistiek
• cross-overs met healthcare, life sciences, ICT, retail, bouw
• bewezen effectieve netwerkstructuur (Ondernemers, Overheden, Onderwijs)
• koploper in verduurzaming keten met toonaangevende projecten
• in de nabijheid van consumentenmarkten
• strategische positie voor mainports (land en zee)
• 4 multimodale terminals, waarvan 1 trimodaal
• uitstekende bereikbaarheid over weg, water en spoor
• zeker 900 ha bedrijventerreinen voor logistiek
• ambitie: top3-positie in nationale lijst van logistieke hotspots

Perfecte condities

‘Samengevat’, zegt Pieter Keeris, ‘Noordoost-Brabant biedt perfecte condities voor de vestiging van bedrijven in de sectoren agrifood en logistiek, en voor bedrijven waarvoor efficiënte logistiek bepalend is. De regio biedt volop mogelijkheden met de beste netwerken in Europa, ruimte voor uitbreiding en het optimaliseren van organisaties in logistiek, onder andere op het gebied van agrifood. Wie heeft belangstelling?

Team

Het team van gemeentelijke acquisiteurs met ondersteuning van beleidsmedewerkers, zijn ingezet om namens de 4 deelnemende gemeenten samen met Pieter Keeris, niet alleen new business te genereren in agrifood & logistiek, maar vooral ook de marktpositie te versterken.

Contact Pieter Keeris: 06-15006728.

Het team bestaat uit:
Frank Remmen, gemeente Oss;
Otto Sanders, gemeente Meierijstad;
Jeroen Beuken, gemeente Cuijk;
Gustave Pol, gemeente ’s-Hertogenbosch.

http://www.vijfsterrenlogistiek.nl

Frank Verhoeven
Peter Keeris