Arthur Jager

Uitgever van special interest magazines op vastgoedgebied | Crossmediale verbinder op internet

Belangrijke data

Het artikel delen

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Online Magazines

VGP Park Nijmegen verwelkomt ESTG

Antwerpen, België, 30 juni 2020 – VGP NV (‘VGP’ of ‘de Groep’), een toonaangevende pan-Europese ontwikkelaar, manager en eigenaar van kwalitatief hoogstaand logistiek en semi-industrieel vastgoed, is verheugd ESTG te verwelkomen op VGP Park Nijmegen. Gisteren vond de officiële overhandiging van het gebouw plaats.

De eerste ontwikkelingsfase van VGP Park Nijmegen, met een totaal van meer dan 60.000 m2 aan verhuurbare oppervlakte, werd opgestart in februari 2019 en is volledig voorverhuurd. Begin juni betrok Conpax als eerste huurder haar nieuwe locatie. Gisteren was het de beurt aan ESTG die vanaf 6 juli gebruik zal maken van haar nieuwe en duurzame bedrijfspand.

ESTG is de nummer 1 webshop voor de PV professional. Het biedt een internationaal platform waar installateurs, resellers, groothandelaren en EPC’ers terecht kunnen voor alle PV-componenten. Zo levert ESTG in 28 landen binnen de 72 uur.

Het ESTG gebouw bestaat uit een ca. 10.700 m2 groot magazijn met aanliggend kantoor van ca. 1.000 m2. Het betreft een innovatief en zeer duurzaam gebouw. Er wordt 100% duurzame energie opgewekt en geleverd door het gebruik van warmtepompen en door de installatie van meer dan 13.000 zonnepanelen op het dak. Het kantoor kreeg een mooie afwerking met een houten gevel.

Oprichter en CEO Klaas Galama: “Onze wens is om uit te groeien tot het beste internationale platform op het gebied van duurzame energie. Deze nieuwe locatie, met een totale oppervlakte van ca. 12.000 m2, biedt ons veel ruimte om deze ambities te realiseren en ons productaanbod verder uit te breiden.”

Geerd van Helden, VGP Manager Benelux, zegt: “Met veel plezier verwelkomen wij ESTG op VGP Park Nijmegen. Wij hopen met deze transactie op een passende manier bij te dragen aan de sterke groei en ambities van ESTG en kijken uit naar deze, alsook mogelijke internationale samenwerkingen.”

De VGP-groep, die momenteel in twaalf Europese landen actief is, is van plan zijn expansiekoers voort te zetten. In Nederland heeft VGP, naast de eerste fase van VGP Park Nijmegen, recent ook VGP Park Roosendaal opgeleverd. De constructie van de tweede fase van VGP Park Nijmegen zal na de zomer worden opgestart en zal een extra 40.000 m2 aan deels voorverhuurde oppervlakte bieden.

Duurzaamheid is belangrijk voor de onderneming; alle door VGP gebouwde panden voldoen aan de eisen voor energiezuinig en duurzaam bouwen. Zo worden o.a. de daken van de VGP parken zoveel mogelijk uitgerust met fotovoltaïsche systemen.

OVER VGP

VGP N.V. is een toonaangevende pan-Europese ontwikkelaar, manager en eigenaar van kwalitatief hoogstaand logistiek en semi-industrieel vastgoed. VGP werkt volgens een volledig geïntegreerd businessmodel met capaciteiten en uitgebreide ervaring in de hele waardeketen. De Groep heeft een vergevorderde grondbank van 6,67 miljoen m2 . De strategische focus ligt op de ontwikkeling van logistieke en semi-industriële businessparken. VGP, opgericht in 1998 als een familiebedrijf in Tsjechië, heeft vandaag meer dan 200 medewerkers in dienst en is actief in 12 Europese landen zowel voor eigen rekening als voor rekening van VGP European Logistics en VGP European Logistics 2, beide joint ventures met Allianz Real Estate. Per juni 2019 is de bruto-waarde van de investeringen van VGP, inclusief de joint ventures tegen 100%, € 2,77 miljard en het bedrijf had een Netto Intrinsieke waarde (EPRA NAV) van € 741 miljoen. VGP staat genoteerd op Euronext Brussel en op de beurs van Praag (ISIN: BE0003878957).

Voor meer informatie kunt u terecht op: http://www.vgpparks.eu

Meer informatie:

Geerd van Helden VGP manager Benelux Karen Huybrechts

Tel: +32 (0)486 74 13 04

Tel: +32 (0)3 289 1432

Head of Marketing VGP

Logo VGP