Wessem Port Services Group BV De grootste aanbieder van binnenhavenfaciliteiten

De 4 moderne en breed georiënteerde locaties van Wessem Port Services Group BV zijn in de afgelopen 50 jaren prima ingericht voor de aan/afvoer en opslag van grote droge bulk-ladingen bestemd voor en/of afkomstig van de industrie in Limburg (NL/B) en de Duitse grensstreek.

De investeringen die jaarlijks plaatsvinden op deze locaties waarborgen een breed aanbod van ingerichte terreinen, opslagfaciliteiten en een modern machinepark om de 4,5 Mio ton grondstoffen op een efficiënte en duurzame wijze logistiek af te handelen. Elke vestiging is gelegen aan diep vaarwater (Vb) waar schepen van 135m lengte met ca. 3.000 ton grondstoffen gemakkelijk kunnen aanmeren.

Vele gerenommeerde zakenpartners maken gebruik van onze faciliteiten voor “just-in-time” leveringen aan hun fabrieken óf van de uitstekende geografische ligging met distributie mogelijkheden naar het Europese achterland. Een eigen vloot van o.a. bulkkippers en walking-floors en huiftrailers worden hier intensief op ingezet.

Vanaf de locatie in Wessem wordt de algemene industrie, de bouw en infra, met name in de regio noord en midden Limburg, voorzien van zand, grind, meststoffen en groeve-producten. Deze locatie heeft ook diverse overdekte opslagmogelijkheden.

Vanuit de Beatrixhaven in Maastricht (BRZO gecertificeerd) wordt de traditionele maak-industrie beleverd met grondstoffen voor productie van o.a. Glas, Keramiek, Papier en Zink. Naast overdekte opslagmogelijkheden vinden hier ook diverse bewerkingen van grondstoffen voor de chemie plaats, zoals breken, zeven en het verpakken in, of verbulken van, Big Bags. Zeer recent is hier de recycling activiteit van kunststoffen (HDPE en LDPE-lumps) aan toegevoegd.

De hoofdlocatie in Stein is enerzijds grotendeels ingericht voor de overslag en bewerking van diverse soorten kunstmest afkomstig van diverse chemiebedrijven op Chemelot en anderzijds, op de over/opslag van diverse grondstoffen en de afvalstromen voor de regionale recycling (o.a. kunststoffen). Hiervoor is een 2 Ha groot vloeistofdicht terrein ingericht.

Vlak over de grens in België wordt vanaf de locatie in Lanaken o.a. zand & grind geleverd aan de beton- en keramische industrie en de regionale aannemers. Ook andere grondstoffen en afval­stromen kunnen via een aparte loskade worden op- en overgeslagen in moderne vlakloodsen. In 2020 wordt een verdere uitbreiding (2 Ha) gerealiseerd met een brede vergunning voor afvalstormen zoals die ook op de andere locaties van Wessem Port Services gelden. Kortom, ons bedrijf heeft, vanuit haar 4 eigen ­binnenhavens, alle mogelijkheden aan boord om de industrie in Zuid Nederland en de grensregio’s perfect te bedienen met droge bulkgoederen.

Wessem Port Services Group BV

Media

Contact gegevens Wessem Port Services Group BV

info@wessem.com
+31 46 474 7777
Gegevens
Samenwerking
Media
Scroll naar top

Wessem Port Services Group BV

Contact gegevens Wessem Port Services Group BV

info@wessem.com
+31 46 474 7777

Media

Er zijn geen samenwerking beschikbaar