Arthur Jager

Uitgever van special interest magazines op vastgoedgebied | Crossmediale verbinder op internet

Belangrijke data

Het artikel delen

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Online Magazines

Vaste grond voor de natte voedselindustrie – Ruys vloeren

Strenge kwaliteitsnormen spelen een essentiële rol bij de individuele bedrijfsvoering van ondernemingen in de natte voedselindustrie. De juiste maatregelen op het gebied van hygiëne, het voorkomen van ongevallen en een vlekkeloze voortgang van de werkzaamheden binnen de kerncompetentie beïnvloeden in aanzienlijke mate ondernemerssucces. Ruys Vloeren onderkent dit belang. Vanuit Apeldoorn richt deze kwalitatieve vloerenspecialist zich wereldwijd op dit specifieke marktsegment met toekomstbestendige totaaloplossingen.

Ruys Vloeren dankt haar goede reputatie aan de jarenlange expertise in voornamelijk de voedselverwerkende industrie, waarin de vloerenspecialist de afgelopen decennia zo’n acht op de tien kwaliteitsvloeren leverde. Deze vloeren zijn nog steeds intact, en zelfs probleemloos uitgebreid, daar waar de eigenaren bedrijfsgroei realiseerden. “Wij hebben een schat aan kennis verzameld over de natte voedselindustrie,” bevestigt Hendrik Ruys, directeur van Ruys Vloeren. “We concentreren ons veelal op de open voedselscenario’s van de vlees-, vis-, kaas-, en groenten verwerkende bedrijven, die zich kenmerken door onder meer bijzondere hygiënische omstandigheden, veel transport en antislip eisen. Onze vloeren zijn bovendien slijtvast. Hoe ruiger men tijdens het verwerkingsproces tekeer gaat, des te beter komen we tot ons recht. Vooral op de lange duur.

Goede investering

De markt laat zien dat de vloeren van Ruys een goede investering zijn. “Veel nieuwe klanten informeren naar vloeren die zij al zagen bij bestaande klanten,” zegt Ruys. “Ook bekijken (potentiële) klanten regelmatig – via een referentiebezoek – een specifieke dekvloer in gebruik. We kunnen vloeren laten zien, die na meer dan 25 tot ruim 40 jaar nog steeds optimaal in gebruik zijn, in tegenstelling tot veel andere vloeren, die het na vijf tot zeven jaar toch echt begeven, of al eerder niet beantwoorden aan de gestelde eisen. Uiteraard is ook het initiële kostenplaatje dan van een andere orde. Wij zijn geen marktleider in deze niche geworden met prijsdumping, maar met het bieden van optimale kwaliteit en functionaliteit. De lange, probleemloze levens-/gebruikscyclus van onze vloeren levert onze tevreden klanten een relatief gunstige ‘total cost of ownership’ op.

Naadloze aansluiting

Ruys Vloeren biedt maatoplossingen voor een totaal aan verschillende ruimten binnen een gebouw. Het assortiment ­slijtvaste vloeren omvat niet alleen vele varianten, maar ook de aanverwante producten die decennia lang naadloze en dus zorgeloze aansluiting daarop garanderen.
– Uitgewassen antislip Margia-Graniet vloeren.
– Chemisch- en temperatuurbestendige Ucrete vloeren.
– IJzersterke combi Margia-Crete vloeren.
– Plasvrije Marcia-Stone vloeren.
– Sterke Korodur pantserdekvloeren.
– Functioneel en esthetisch verantwoorde kunststof vloeren.
– Zeer sterke Granitech vloeren.
– RVS afwateringsystemen.
– RVS stootbanden.

Toekomstbestendig

De sterke vloeren van Ruys kunnen een dagelijkse hoge- en lagedrukspuit prima aan. Ruys: “Onze vloeren kunnen overal tegen. Overdag zijn ze goed koud te houden om bacterievorming tegen te gaan. ’s Avonds zijn ze zonder consequenties zo heet mogelijk schoon te maken. We focussen op natuurlijke producten en hebben het ‘cradle-to-cradle’ principe hoog in het vaandel.” Ruys Vloeren houdt per ruimte rekening met de verschillende factoren, zoals (loop)verkeer, transportbewegingen, werkzaamheden, reinigingsmiddelen/chemicaliën en machinegebruik, volgens Ruys. “Zo worden aan de vloer van een expeditieruimte andere eisen gesteld, dan aan een vloer van een productieruimte,” verduidelijkt hij. “We bekijken welke vloer het beste past en leveren maatwerk.” Dochterbedrijf De Bedrijfsvloer brengt veelal speciale kunststof vloeren aan in algemene ruimten, zoals kleedkamers, kantines en kantoren.

Vakmanschap

“In de natte voedselsector brengen we in bijna iedere ruimte een afschotlaag aan met de garantie op een plasvrije vloer, afgewerkt met hygiënische ronde hoeken,” vervolgt Ruys. “Omdat het afschot niet zodanig mag aflopen dat karren automatisch gaan rijden, houden wij ons aan een helling van één procent. De RVS afwateringsystemen kunnen we zelf leveren, want de aansluiting daarvan op de vloer luistert zeer nauw. Op plekken waar onder andere pallet­wagens en heftrucks komen, bieden we ook bescherming voor de kwetsbare isolatiewanden, zoals RVS stootbanden die we vullen met beton. Verder houden wij altijd oog op de vloerhoogten in de diverse ruimten van een gebouw, zodat bij een eventuele koppeling van ruimten het geheel exact klopt.” Ruys Vloeren garandeert kwaliteit, stevigheid, verankering, sterkte en de best mogelijke hygiënische omstandigheden, en levert desgewenst op inclusief belijningen.

Ruys: “We bieden helder onderbouwd advies en een compleet pakket aan de hand van ons motto ‘De juiste vloer op de juiste plek’. Voor ieder vraagstuk op dit gebied hebben we een totaaloplossing. De aanleg is één en al vakmanschap. Zeker bij renovatie- en uitbreidingsprojecten moeten wij uiterst snel en nauwkeurig plannen en werken. De prioriteit van de klant is immers de continuïteit van de productie. Stilstand en oponthoud zijn dus niet acceptabel.” De ­projectomvang bij Ruys Vloeren varieert van 10 m2 tot ongeveer 35.000 m2. Zo’n zeventig procent van het totaal ligt in de voedselindustrie. De overige dertig procent is onder meer te vinden in de logistieke sector en de zware industrie.

Strenge normen

Ruys vloeren voldoen aan de strengste kwaliteitsnormen en zijn op alle voorkomende criteria gecertificeerd:
– HACCP
– BSC
– EHEDG
– USDA
– Keuringsdienst van Waren (KvW)
– Afgestemd op de speciale eisen van Chinese markt.

Meer informatie:

Ruys Vloeren B.V.
Hendrik J. Ruys, directeur
Lange Amerikaweg 89,
7332 BP Apeldoorn
055 – 533 5363
info@ruysvloeren.nl

www.ruysvloeren.nl

Logo Ruys Vloeren
Logo Ruys Vloeren