Arthur Jager

Uitgever van special interest magazines op vastgoedgebied | Crossmediale verbinder op internet

Belangrijke data

Het artikel delen

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Online Magazines

Van den Brink Staalbouw, XXL staalbouwer met visie en lef

Van den Brink Staalbouw, met vestigingen in Barneveld en Nijverdal, behoort tot één van de grotere staal­bouwers in Nederland. De volumebouwer is met name actief in bedrijfshuisvestingen, logistieke centra, parkeergarages en grootschalige retail. De staalbouwer is in staat om snel, efficiënt en duurzaam staaloplossingen in draagconstructies aan te bieden, tegen uiterst concurrerende prijzen.

Wij zijn een no-nonsense staalbouwer, plat georganiseerd en we houden van aanpakken”, vertelt directeur Robert Kwintenberg. De bevlogen ondernemer heeft met het bedrijf in de achterliggende jaren enorme stappen voorwaarts gezet. Hij vervolgt: ”Onze kracht zit in de inzet van onze staaloptimalisatie gekoppeld aan de productie­capaciteit van ruim 35.000.000 kg staal op jaarbasis (dit komt overeen met ca. 900.000 m2 dakoppervlak van dc’s) en de hoge snelheid van bouwen.” “Voor bijna alle aannemers en indirect de ontwikkelaars uit dit blad mogen we onze staalconstructies leveren”, vertelt hij.
Afgelopen jaar heeft het bedrijf haar tweede productielocatie in op bedrijventerrein ’t Lochter III in Nijverdal geopend. “Voor ons een mooie plek, direct aan een op- en afrit van de A35, dichtbij onze poedercoater in Raalte en last but not least, een regio met een werkmentaliteit, vergelijkbaar met de Veluwe”, vertelt de 41-jarige Kwintenberg, die vorig jaar zelf ook nog alle aandelen van de holding Van den Brink Staalgroep heeft overgenomen.

Missie en visie

Van den Brink Staalbouw wil door de combinatie van XXL staal­constructies en prefab betonmontage het verschil maken in volume­bouw. Flexibiliteit staat daarbij centraal. “We zijn en blijven onderscheidend in een laag prijsniveau en een hoge productiecapaciteit. We zetten in op arbeidsvreugde, veiligheid en kwaliteit. Dit betekent dat we ons focussen op klantwaarde” legt Kwintenberg uit.

Kernwaardes Van den Brink Staalbouw

– platte flexibele organisatie;
– maximaal geautomatiseerde productieruimte met grote capaciteit;
– eigen vrachtwagens, kranen en hoogwerkers;
– gepoedercoate staalconstructies, zonder meerprijs;
– werkmentaliteit medewerkers in combinatie met snelheid van handelen.

Poedercoaten

Van den Brink Staalbouw poedercoat al haar staalconstructies. Met korte levertijden en zonder meerprijs. “Het grote voordeel van poedercoaten is, dat de kwaliteit veel hoger is dan bij gespoten constructies, de coating veel minder gevoelig is voor beschadigingen en dat de glans langer behouden wordt. Al onze klanten zijn enthousiast over het eindresultaat”, vertelt Robert Kwintenberg. De verwachting is dat er toekomstig steeds meer staalconstructies gepoedercoat worden uitgevoerd, zeker ook vanwege de lage milieubelastingen.

Staalconcepten

Met circulairstaal.nl en logistaal.nl heeft Van den Brink Staalbouw twee staalconcepten uitgewerkt, geschikt voor logistiek vastgoed. Sleutelwoord bij de circulaire draagconstructies is standaardisatie, met daarbinnen de keuze uit een aantal variabelen. Voor de wind- en dakbelasting (verschillende windgebieden en mogelijkheid tot zonnepanelen), voor de vrije hoogtes en voor de kolomafstanden. Per project wordt de toepassing van type dakligger bekeken, afhankelijk van de beschikbaarheid en staalprijs. Zo neemt de bouwer het risico van prijsfluctuatie weg en kan hij tegen vaste, scherpe prijzen concurreren. “We zijn continue in beweging en we bedenken telkens nieuwe oplossingen op het gebied van product- en procesontwikkeling. Met onze voorstellen in terugkoopgarantie en lease zijn we de eerste staalbouwer die dit aanbiedt”, besluit Kwintenberg.

Meer informatie:

www.brinkstaalbouw.nl

VD Brink BV Logo Nieuw