Arthur Jager

Uitgever van special interest magazines op vastgoedgebied | Crossmediale verbinder op internet

Belangrijke data

Het artikel delen

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Online Magazines

Unibouw bouwspecialist in de foodbranche

Door ruime ervaring in het adviseren, begeleiden en managen van huisvestingsvraagstukken weet Unibouw wat de meest optimale oplossing voor de opdrachtgever is. Door middel van een heldere werkwijze wordt het project compleet integraal behandeld; vanaf initiatie, analyseren, het vinden van bouwgrond, engineeren en realiseren tot het financieren van een bedrijfspand. Middels deze werkwijze stellen we ons op als kennis- en adviespartner, niet alleen als bouwer. We zien de bedrijfsactiviteiten en -processen als leidraad voor het ontwerp en vervolgens wordt hier het bedrijfspand omheen gebouwd.

Unibouw heeft onder andere veel ervaring met projecten in de foodbranche. Dankzij de samenwerking met de portal www.bouwgrondvinden.nl kunnen we daarbij ook optimale locaties in kaart brengen. Hierdoor wordt het principe van one-stop-shopping aangeboden.

FrieslandCampina

In opdracht van Next Level Development hebben we afgelopen jaar in Meppel een nieuw logistiek centrum voor FrieslandCampina gebouwd. Dit project is onlangs opgeleverd. In het logistiek centrum vinden de op- en overslagactiviteiten van zuivelproducten plaats die in fabrieken in de regio worden geproduceerd. Voedselveiligheid is key geweest bij het bouwen van het logistiek centrum en daarom voldoet het pand aan de laatste HACCP-eisen.
Om een optimaal opslagregime voor het product van FrieslandCampina te realiseren in een gecontroleerde omgeving is er een temperatuurgeregelde eenheid. Daarnaast zijn er separate opslagcompartimenten gerealiseerd en is er veel aandacht besteed aan het creëren van een veilige en schone werkomgeving voor de bedrijfsactiviteiten van FrieslandCampina. Janco van de Graaf, Project Manager Developments bij Next Level Development, zegt over het traject: “Door een directe manier van communiceren en een pragmatische manier van handelen met opdrachtgevers en andere belanghebbenden hebben we er gezamenlijk in een kort tijdsbestek iets moois van kunnen maken!

BIO-Center ZANN

Momenteel realiseren we een bedrijfspand voor BIO-Center ZANN in Berkel en Rodenrijs. BIO-Center ZANN distribueert biologische groente, fruit en bloemen tot voor kort vooral naar het buitenland, maar na deze nieuwbouw komt de wens Nederland te beleveren ook in zicht. Groente en fruit zijn stuk voor stuk kwetsbare producten waarbij een voedselveilige omgeving van belang is. De gehele bedrijfshal is geconditioneerd en er zijn koelcellen geplaatst met een temperatuur tussen de 0 en 4 graden.
Voedselveiligheid is ook terug te zien in het materiaalgebruik. Zo maken we gebruik van een non-contact foodsafe coating op zowel de binnenzijde van de sandwich gevelpanelen als op de koelcelpanelen. Uiteraard wordt er voldaan aan de laatste HACCP eisen. Als biologisch bedrijf plaatst BIO-Center ZANN zonnepanelen op het dak, maakt het gebruik van een warmtepomp en heeft zij voor de gevelbekleding van het kantoor de voorkeur gegeven aan Resysta panelen. Resysta bestaat uit 60% rijstvlies, 22% zout en 18% minerale oliën en is een duurzame vervanging van hout.

Tuinderij Vers

Recent hebben we een uitbreiding opgeleverd voor Tuinderij Vers, wat de teller inmiddels op 7 projecten voor Tuinderij Vers zet. Al sinds 1993 zijn wij een vaste partner van Tuinderij Vers, mede door onze ervaring in de foodindustrie.
Tuinderij Vers is een modern groenteverwerkingsbedrijf, gespecialiseerd in het snijden, mengen en verpakken van groenten en fruit tot kant en klare en panklare producten. Tuinderij Vers levert maatwerk, waarbij vers en kwaliteit leidend zijn. Dat vertaalt zich weer door in het bedrijfspand. Hygiëne is bij uitstek de belangrijkste pijler. Edwin Noordermeer, directeur Tuinderij Vers, zegt dan ook: “Het bouwsysteem van Unibouw leent zich goed voor de voedselbranche, waar hygiënisch werken belangrijk is.”
De laatste uitbreiding diende gerealiseerd te worden volgens de IFS- en BRC richtlijnen. Dat wil zeggen dat voedselveiligheid hoog in het vaandel staat. Zo wordt een hygiënische omgeving gecreëerd.

EWN Eierencentrale

Ook voor EWN Eierencentrale zijn we momenteel voor de tweede keer aan het bouwen. EWN is een eierenpakstation en eierengroothandel in verse eieren. In totaal realiseerden we voor EWN 6.900 m² bedrijfspand, geschikt voor de op- en overslag van verse eieren. EWN is gevestigd in Barneveld, de ‘kippenhoofdstad’ van Nederland.

Door middel van de portal Bouwgrondvinden.nl kunnen we zorgen voor een optimale food-locatie. Bouwgrondvinden.nl heeft talloze bouwkavels inzichtelijk, met bijbehorende data zoals bereikbaarheid, opleidingsniveau en beschikbaarheid van geschikt personeel, op onder andere Agro Food gerelateerde bedrijventerreinen. In onderstaande kaart hebben we aangegeven waar de Food- en Agroclusters zich bevinden in Nederland en welke plaatsen binnen deze clusters vallen. Bouwgrondvinden.nl is hét platform voor het vinden, kopen en verkopen van bouwgrond voor bedrijfsmatig vastgoed. Niet alleen als zoeker kunt u hier dus terecht, ook als aanbieder van grond. Bouwgrondvinden.nl is de schakel tussen vrager en aanbieder. Bovendien worden er regelmatig marktontwikkelingen gepubliceerd die betrekking hebben op bouwgrond voor bedrijfsmatig vastgoed. Bent u op zoek naar een geschikte bedrijfslocatie of wilt u bouwgrond verkopen? Bezoek dan zeker eens de website www.bouwgrondvinden.nl of bel naar 0492-338017.

Bouwgrondvinden.nl

Meer informatie:

Unibouw BV
Postbus 36, 5420 AA Gemert
T 0492-338010
E info@unibouw.eu
W www.unibouw.eu
LinkedIn
Twitter
Facebook

Meer informatie:

Bouwgrondvinden
Postbus 36, 5420 AA Gemert
T 0492-338017
E info@bouwgrondvinden.nl
W www.bouwgrondvinden.nl
LinkedIn
Twitter
Facebook

Fred kuppens
Fred kuppens Salesmanager Unibouw
Martijn Wit Adviseur bedrijvenlocaties
Martijn Wit Adviseur bedrijvenlocaties
Logo Unibouw
logo bouwgrondvinden