Arthur Jager

Uitgever van special interest magazines op vastgoedgebied | Crossmediale verbinder op internet

Belangrijke data

Het artikel delen

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Online Magazines

Handige ‘bijkeuken’ voor Brabantse FOOD industrie

Ze komen gewoon ‘achterom’ bij Spierings Smart Logistics: de containers die via de havens van Rotterdam en Antwerpen per binnenvaart hun weg vinden naar Den Bosch. Door de directe ligging aan de terminal, is het niet nodig om trucks in te zetten voor het vervoer. De containers worden vanaf het schip opgepakt en via een poort in de ‘achtertuin’ direct neergezet voor het dock van het SSL warehouse. In no time staan de goederen op voorraad of zijn beschikbaar voor Value Added Logistics of verdere fijnmazige distributie. Sneller, duurzamer en praktischer zie je het zelden.

MART HUB heeft ook voor de FOOD industrie veel ingrediënten in huis om een ondersteunende rol te spelen binnen de supply chain. “Wij kunnen op allerlei manieren, vanuit Den Bosch, de FOOD industrie ondersteunen”, vertelt Jelle van Hasz, logistiek manager van Spierings Smart Logistics. “Ik denk dan bijvoorbeeld aan verpakkingsmaterialen, die nu misschien over de weg worden aangevoerd. Wij kunnen die hier in Den Bosch via het water ontvangen en opslaan. Zo blijft er bij de FOOD bedrijven zelf meer ruimte beschikbaar om productie te draaien. Op afroep kunnen we de spullen vanuit hier ook weer aanvoeren over het water, naar bijvoorbeeld Oss, Veghel, Tilburg, Waalwijk of Moerdijk.

Logistiek vangnet in noodgevallen

SMART HUB heeft tevens mogelijkheden voor import, export en opslag van kleinere volumes verpakt voedsel of ingrediënten voor de FOOD industrie. “Dit soort productstromen binnen de voedsel chain kunnen wij snel oppakken, om vervolgens vanuit Den Bosch verdere distributie in gang te zetten”, aldus van Hasz. “Daarnaast zijn wij een prima partner om als tijdelijk vangnet te dienen, in het geval zaken onverhoopt anders lopen dan gepland. Daarbij denken we dan altijd goed mee over hoe zoiets in de toekomst voorkomen kan worden. Het is voor een klant vaak moeilijk om alle kansen en mogelijkheden binnen een supply chain te overzien. De overgang van vervoer over de weg naar vervoer over het water, is voor veel bedrijven een grote stap. Wij laten hen zien dat het verleggen van (een deel van) de supply chain kostenbesparend, efficiënter en duurzamer kan werken. Ja, zelfs als je goederen daardoor opeens via ’s Hertogenbosch gaan, waar je eerder nooit kwam.

Spierings Smart Logistics heeft zijn wortels in het stuwadoren. Nog steeds is het laden en lossen van containers voor de internationale biermarkt een belangrijk onderdeel van het bedrijf. Bij Spierings spreken ze niet voor niks over een ambacht, dat van grote meerwaarde is voor het laden van exportzendingen. Elke kubieke centimeter volume in een container wordt door een goed doordachte manier van laden, optimaal benut. Met als eindresultaat een veilig transport, tegen lagere kosten.

Logistiek expert op biermarkt

Nieuwbouw direct gekoppeld aan kade

In 2019 breidt Spierings verder uit, met een nieuw warehouse op het SMART HUB terrein. Bij dit toekomstige pand wordt de containerkade optimaal gekoppeld aan het gebouw middels 6 speciale dockdeuren. Zodra een container vanaf het schip naar een van de dockdeuren wordt overgeheveld, schuift er vanuit het dock automatisch een sleeve overheen. Airbags vullen de ruimte op tussen container en gebouw. Op hoogte verstelbare lopende banden verlichten het los- en laadwerk aanzienlijk.

SMART HUB

Onder regie van Spierings Smart Logistics is in de afgelopen jaren het SMART HUB concept in ’s Hertogenbosch uitgegroeid tot een succesverhaal. Samenwerking is daarbij een van de sleutelwoorden. Niet alleen met de containerterminal, maar ook met andere buren. Op een relatief klein oppervlak op en rondom de Rietveldenkade zijn grote service points gevestigd, zoals DHL, GLS en PostNL. Binnen 2 uur kunnen goederen uit een container aangeboden worden op de (inter)nationale pakketdienstenstroom. Verder zijn op het SMART HUB terrein alle benodigde douanefaciliteiten beschikbaar, huist er een internationaal vervoerder en is er een groot terrein voor buitenopslag. Bij WDP-Heembouw is nog eens 50.000 m² extra bedrijfsruimte in ontwikkeling voor grootschalige logistiek, gereed medio 2019. Door al deze facetten slim met elkaar te verbinden is SMART HUB een plek waar op logistiek gebied verrassend veel mogelijk is.

Meer informatie:

Spierings Smart Logistics
Rietveldkade 15
5222 AJ ’s Hertogenbosch
E: info@spieringslogistics.nl
T: 31 (0)73 624 2219
www.spieringslogistics.nl 
www.smarthubonline.nl

Jelle van Hasz
Jelle van Hasz
Logo Spierings
SmartHub logo facilitating