Arthur Jager

Uitgever van special interest magazines op vastgoedgebied | Crossmediale verbinder op internet

Belangrijke data

Het artikel delen

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Online Magazines

Schipper Vloeren legt het fundament onder uw business

Bedrijfsvloeren maken van honderd tot meer dan honderdduizend vierkante meter; bij Schipper Vloeren draait het altijd om het leveren van de meest optimale vloer. Met alle benodigde expertise in huis is dat geen probleem, zegt bedrijfsleider Boudewijn Hektor. “Dankzij onze engineeringsafdeling kunnen wij altijd snel een maatadvies geven.”

Van Berlo Bedrijfsvloeren bestaat bijna veertig jaar. De monoliet afgewerkte betonvloeren van de marktleider liggen bij vrijwel alle toonaangevende logistieke bedrijven in Nederland. Verhoef: “Vorig jaar realiseerden we in totaal 2,1 miljoen vierkante meter aan vloeren, een belangrijk deel ervan in België. De tendens is hallen van twintigduizend vierkante meter of meer. Dat kunnen we prima aan en ook voor kleinere vloeren halen we onze neus niet op. Dat kan een ‘kleine’ hal zijn voor een mkb-bedrijf, maar ook een uitbreiding van een bestaand pand.

Besparen op materialen

EEM is een rekenmethode die veel gebruikt wordt bij het berekenen van bruggen en dergelijke constructies. “Wij gebruiken EEM om de vloer rekenkundig onder te verdelen in een eindig aantal kleine (en eenvoudige) gebieden waarvan de geldende differentiaalvergelijkingen kunnen worden opgelost. Door deze differentiaalvergelijkingen samen te voegen kan het gedrag over het gehele domein worden bepaald. “Dit is interessant omdat we hiermee vloeren dusdanig kunnen optimaliseren dat we ook efficiënt met materialen kunnen omgaan, terwijl wel de gevraagde kwaliteit wordt geleverd. Concreet betekent dit, dat als je enkele centimeters in dikte weet te besparen op een vloer van – zeg – vijftigduizend vierkante meter, je enorm bespaart op kubieke meters beton en wapening.

Eigen stortprofielen voor hogere vlakheid

De vakkennis van de constructeurs gecombineerd met de rekensoftware zorgt ervoor dat je redelijk wat innovaties in een vloer kunt aanbrengen, zegt Oosterman. “Het gaat om veel verschillende facetten en die probeer je te optimaliseren. We zijn met diverse dingen bezig nu, maar daar mag ik helaas niets over zeggen.” Maar het gaat ook om praktische innovaties ‘in het veld’ zegt Boudewijn Hektor. “We hebben bijvoorbeeld eigen stortprofielen ontwikkeld waardoor we sneller kunnen werken én betere vloeren kunnen leggen met een hogere vlakheid. Dat is natuurlijk in het belang van de klant die hierdoor hogere stellingen plaatsen en meer goederen kan opslaan.” De kwaliteit van de vlakheid wordt gewaarborgd doordat externe meetbureaus de vloeren inmeten.

Totaalconcept

Schipper Vloeren is een middelgroot bedrijf met korte communicatielijnen en een flexibele instelling. Kwaliteit en service leveren staat voorop. Constructeur Oosterman: “In de engineeringfase betekent dat veel en open communiceren met elkaar zodat de aanvrager continu op de hoogte is van de voortgang.” Hektor: “In de bouwfase gaat het erom dat we de opdrachtgever compleet ontzorgen. Behalve engineering hebben we een eigen betonbouwafdeling voor de fundatiestructuur en de vloerpalen. We bieden dus een totaalconcept tot en met het stellen van de ankers van de staalconstructie. Zodra wij klaar zijn kan de staalconstructie en de beplating erop en daarna komen wij nog een keer terug om de vloer te doen.”

Projecten

Bijzondere projecten doet Schipper eigenlijk aan de lopende band, zegt Hektor. “Om er een paar uit te lichten: de vloer voor de ijsbaan in Alkmaar met de hoogste vlakheidsnorm was een bijzondere. Jiffy in Zwijndrecht was interessant, omdat we behalve de vloer ook hybride keerwanden van zeven meter hoog hebben geëngineerd en gemaakt. En voor Westfield Logistics Development werken we in Oirschot nu aan drie hallen van bij elkaar bijna honderdduizend vierkante meter. Hiervoor hebben we tussen november en april zo’n dertigduizend Vibro Small Diameter ” VSD” gemaakt. Het is vooral de schaal die dit project apart maakt.”

Hektor: “Wat ons bijzonder maakt, is dat we vanaf engineering tot en met oplevering alles zelf doen; structuurpalen, het fundatiewerk en Vibro Small Diameter palen tot aan de isolatie, wapening, storten en monolith afwerken. Supervlak, maximaal 25 meter breed en gemaakt in een productiegang. We hebben hiervoor alle materiaal, materieel en vakkundige mensen in eigen huis. Er zijn er niet veel die dat kunnen zeggen.

Schipper Vloeren maakt de volgende vloeren:

• traditioneel gewapende betonvloeren
• hybride betonvloeren
• supervlakke betonvloeren
• op palen gefundeerde vloeren
• staalvezel vloeren
• primekss betonvloeren
• hoog sterkte betonvloeren (HSB)
• vloeistofdichte vloeren
• betonveredeling (impregneren van vloeren)