Stationslocaties Nederland

NS Station Hoofddorp
Stationslocaties

Cairn Real Estate Vergezicht in gezond werken

Cairn Real Estate is gestart met de herontwikkeling van de landmark Pharos bij NS Station Hoofddorp in – de op energiebesparing en de circulaire economie gerichte – gemeente Haarlemmermeer. Het streven is om het 23.000 m2 grote gebouw onder meer te optimaliseren als één van de gezondste werkomgevingen van Nederland.

Lees verder »
Station Arnhem Centraal Ronald Tilleman, Spoorbeeld
Stationslocaties

De kansen van het stations­gebied pakken we samen

Werken aan het spoor is een gezelschapsspel geworden.” Spoorpartners ProRail en NS zitten aan tafel. Maar ook gemeenten, provincies en tal van andere partijen spelen het spel volwaardig mee. Spoorbouwmeester Eric Luiten en adviseur Architectuur en Stedenbouw Miguel Loos vertellen over de kansen en hun rol in de ontwikkeling van het stationsgebied. “Het is een prachtig spel. En als we het goed doen, kent het louter winnaars.

Lees verder »
District-E-4
Stationslocaties

Nieuwe entree Brainport van start

Nu de verdubbeling van de passage onder NS Station Eindhoven bijna is opgeleverd, zijn ook de plannen voor een totale metamorfose van het Stationsdistrict gereed voor uitvoering. De OV-locatie krijgt de allure van dé nieuwe entree van Brainport en wacht een bijzondere mix van functies in combinatie met een goed verbonden Eindhoven Airport.

Lees verder »
Station Spoor zone 9
Stationslocaties

Vernieuwing en nieuw elan in ‘s-Hertogenbosch

In de Spoorzone in ’s-Hertogenbosch zijn diverse herbestemmingslocaties en plekken die kansen bieden voor nieuw ontwikkelingen. “We zien in de Spoorzone een belangrijke opgave op het gebied van toekomstgerichte duurzame mobiliteit en het toevoegen van een stedelijke mix van functies”, zegt wethouder Mike van der Geld.

Lees verder »
Beeld Station Driebergen,Klimaatadaptief ontwerpen
Stationslocaties

Doorbraak in klimaatadaptief ontwerpen

Niet enkel duurzaam, maar ook klimaatadaptief ontwerpen is vandaag de dag dé solide basis voor een goed leefklimaat. Dat zegt Micheline Zeenni, directeur Stations, Urban Development & Consultancy van Arcadis. “Blijvend vitale stationslocaties moeten klimaatbestendig en waterrobuust worden ingericht,” onderstreept zij. Arcadis is ervaren in het transformeren van het gebied rond een OV-knooppunt tot een dynamisch, toekomstvast stadscentrum.

Lees verder »
NS Stations
Stationslocaties

Nieuwbouwkantoren zijn hard nodig in stationsgebieden

De recente extra investeringen van NS Stations en samenwerkende marktpartijen lonen. Dat zegt Robert Kok, national director Agency van vastgoedadviseur Colliers International. “Steeds meer gerenommeerde bedrijven en snelgroeiende ‘start-ups’ kiezen voor vestiging in het stationsgebied,” concludeert hij. “Naast een goede OV-verbindingen met andere steden vinden bedrijven en bezoekers hier een gebied waar zij kunnen werken, wonen, winkelen en recreëren. De ruimte binnen deze nieuwe stedelijke centra is echter niet onbeperkt

Lees verder »