Havenlocaties

Windmolens-foto
Havenlocaties

Groningen Seaports: stabiele groeimotoren in uitdagende regio’s

Erasmus UPT voert jaarlijks in opdracht van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat de havenmonitor uit, waarin het economisch belang van de Nederlandse zeehavens wordt weergegeven. De methodiek is uniform toe te passen op elke haven­locatie in Nederland. Zowel voor zeehavens als ­binnenhavens is het mogelijk om de ­economische impact te bepalen en dieper in

Lees verder »
Havenlocaties

Port of Deventer groeimotor voor duurzame economie

De Deventer haven is in oppervlakte één van de grootste binnenhavens van Nederland. Met de aanleg van een containerterminal, in combinatie met de ligging aan de IJssel en het nabijgelegen A1 Bedrijvenpark geeft de Port of Deventer het duurzaam vervoer over water een sterke impuls.

Lees verder »
Rotterdam Maashaven
Diensten van partners

Tijd voor actie: modernisering van haventarieven

Eén van de workshops tijdens het congres ‘Ports and the City’ op 12 en 13 april in Nijmegen wordt georganiseerd door de Nederlandse Vereniging van Binnenhavens (NVB) in samenwerking met Port Solutions Rotterdam, experts in havenontwikkeling en logistiek. De workshop heeft de titel: ‘Duurzame haven dankzij slimme havengeldstructuur’. In onderstaand artikel alvast een sneak preview.

Lees verder »
Havenlocaties

T-Port Logistic Campus

Op XL Businesspark Twente is de bouw en invulling van de T-Port Logistic Campus van start gegaan. De investeerder Heylen Warehouses, onderdeel van Heylen Group, ontwikkelt hiermee in fasen het meest omvangrijke logistieke complex van Nederland. De T-Port Logistic Campus heeft een totaalomvang van 180.000 m2 en is direct gelegen aan de nieuwe Combi Terminal Twente (CTT) in Almelo.

Lees verder »
De Kempen Budel, NVB
Diensten van partners

NVB De tijd is rijp om samen op te trekken

De economische groei brengt voor Nederland grote uitdagingen met zich, vooral op het gebied van bereikbaarheid en toekomstbestendigheid. “Slechts een slim, duurzaam en meer geïntegreerd vervoerssysteem kan oplossing bieden voor het mobiliteitsvraagstuk,” zegt Eric Janse de Jonge, voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Binnenhavens (NVB). “Binnenvaart en binnenhavens kunnen daarbij een rol van betekenis spelen.” De NVB nam recentelijk het voortouw en legde een visie op de toekomst neer

Lees verder »
Mepavex Logistics
Havenlocaties

Markiezaat container terminal als draaischijf

In de loop van volgend jaar wordt de nieuwe Markiezaat Container Terminal aan het Schelde-Rijnkanaal opgeleverd. De nieuwe terminal ligt precies halverwege Antwerpen en Rotterdam en is daarmee de ideale draaischijf voor het containervervoer, zegt directeur Arn van der Vorst. Bovendien liggen er tienduizenden vierkante meters opslagruimte en een containerdepot in de achtertuin.

Lees verder »
Vrieshuis Ardo,bouwbedrijf sprangers,,Sprangers bestaat dit jaar 222 jaar
Havenlocaties

Lokaal betrokken realisatiepartner die weet wat er speelt

Sprangers bestaat dit jaar 222 jaar. Het bouwbedrijf staat bekend als een bewezen en betrouwbare partner. “Wij haken niet af als het even lastiger wordt”, zegt directeur Tom Horstink. Met een in bedrijfshuisvesting gespecialiseerd team werkt hij aan vastgoedoplossingen voor ondernemers. “Het toekomstige gebruik staat daarbij centraal, het vastgoed is daaraan ondergeschikt.

Lees verder »