FOOD Locaties Nederland

SMART HUB
Foodlocaties

Handige ‘bijkeuken’ voor Brabantse FOOD industrie

Ze komen gewoon ‘achterom’ bij Spierings Smart Logistics: de containers die via de havens van Rotterdam en Antwerpen per binnenvaart hun weg vinden naar Den Bosch. Door de directe ligging aan de terminal, is het niet nodig om trucks in te zetten voor het vervoer. De containers worden vanaf het schip opgepakt en via een poort in de ‘achtertuin’ direct neergezet voor het dock van het SSL warehouse. In no time staan de goederen op voorraad of zijn beschikbaar voor Value Added Logistics of verdere fijnmazige distributie. Sneller, duurzamer en praktischer zie je het zelden.

Lees verder »
BIO Center ZANN
Foodlocaties

Unibouw bouwspecialist in de foodbranche

Door ruime ervaring in het adviseren, begeleiden en managen van huisvestingsvraagstukken weet Unibouw wat de meest optimale oplossing voor de opdrachtgever is. Door middel van een heldere werkwijze wordt het project compleet integraal behandeld; vanaf initiatie, analyseren, het vinden van bouwgrond, engineeren en realiseren tot het financieren van een bedrijfspand. Middels deze werkwijze stellen we ons op als kennis- en adviespartner, niet alleen als bouwer. We zien de bedrijfsactiviteiten en -processen als leidraad voor het ontwerp en vervolgens wordt hier het bedrijfspand omheen gebouwd.

Lees verder »
Foodlocaties

Duurzame stimulansen voor economische groei

De Nederlandse agrifood sector heeft, qua zowel productie, als innovaties en logistieke dienstverlening,
(inter)nationaal gezien enorme potentie. Dat zegt Martijn Rol, sectorspecialist Food van de Rabobank.
Hij stelt dan ook graag vanuit die rol financiering, brede kennis en een omvangrijk netwerk ter beschikking
om de vele perspectieven in de markt optimaal te benutten.

Lees verder »
Euroma-6 Aan de Stegge Twello
Foodlocaties

Aan de Stegge Twello Grip op ‘n efficiënt bouwproces

Bedrijfsgebouwen in de voedingsindustrie moeten aan tal van hoge eisen voldoen. Dat vraagt bij de bouwer niet alleen om vergaand inzicht in de individuele bedrijfsvoeringen, maar ook om specifieke kennis en ervaring in een gedegen, complete aanpak met een haalbaar resultaat. Wie bij huisvestingsplannen voor nieuwbouw, uitbreiding, samenvoeging of renovatie vanaf het begin met Aan de Stegge Twello aan tafel gaat, is daarvan verzekerd en heeft grip op een efficiënt bouwproces.

Lees verder »
Foodlocaties

Nutricia Cuijk voelt zich welkom op Laarakker

Vanaf de A73 is de in aanbouw zijnde nieuwe fabriek van Nutricia Cuijk op bedrijventerrein Laarakker niet te missen. De twee 47 meter hoge droogtorens zijn al vanaf ver te zien. Maar pas als je dichterbij komt, valt op hoe imposant het gebouw is. Danone, het moederbedrijf van Nutricia, investeert er maar liefst 240 miljoen euro in.

Lees verder »
Laarakker plattegrond
Foodlocaties

Groeiambities van food- ondernemers verwezenlijken

Bedrijvenpark Laarakker in Cuijk is volop in ontwikkeling. Op het bedrijvenpark, pal aan de A73, bouwt Danone Nutricia een state-of-the art fabriek voor de wereldwijde productie van babyvoeding. Naast grote (internationale) bedrijven wordt er ook gebouwd door en is er ruimte voor regionale ondernemers. Zo bouwt Laarakker aan een mix van bedrijven die elkaar in het beste geval aanvullen.

Lees verder »
Foodlocaties

Noordoost-Brabant: regio vol logistieke krachten

Noordoost-Brabant ligt in het economisch hart van de Nederlandse agrifoodsector – een van de topsectoren wereldwijd. De regio kent van oudsher een grote concentratie van nationaal en internationaal toonaangevende bedrijven en van sterke foodverladers en gespecialiseerde logistieke dienstverleners. Zij hebben zich verenigd in Vijfsterren Logistiek. De ambitie is om in

Lees verder »
Foodlocaties

Laarberg: ruimte voor bedrijven in de eiwitketen

De maakindustrie, agrofood en duurzame energie. Het zijn de drie pijlers onder het bedrijvenpark Laarberg in het oostelijke deel van de Achterhoek. Met het vorig jaar geopende Praktijkcentrum Eiwit Onderzoek (PEO) klopt Laarberg nadrukkelijk op de deur van productiebedrijven die een rol (willen) spelen in de eiwitketen.
“Wij zien goede kansen voor de biobased economy in Oost-Nederland.

Lees verder »
Foodlocaties

Conferm: van eerste idee tot turnkey oplevering

Bij nieuwbouw van distributiecentra en industriële bedrijfsruimten kiezen opdrachtgevers steeds vaker voor de innovatieve werkwijze van het in 2016 in de markt geïntroduceerde Conferm. Remmers Bouwgroep maakt nationale opgang met dit specialistische label voor ‘Design, Build & Maintain’. “Dat klinkt als een snelle marktverovering,” zegt Pieter Remmers, commercieel directeur van Remmers Bouwgroep, tevens vierde generatie in de directie van het Tilburgse familiebedrijf. “Maar aan Conferm ligt wel ruim honderd jaar van gedegen expertise ten grondslag.

Lees verder »