Bedrijventerreinen

ontwikkelbedrijf greenport venlo sterk in ontwikkeling
Bedrijventerreinen

Greenport Venlo: sterk in ontwikkeling

De economisch sterk in ontwikkeling zijnde Regio Venlo-Venray heeft alles in huis, volgens Christian Heerings van Ontwikkelbedrijf Greenport Venlo. “Het strategisch gelegen Greenport Venlo combineert uitstekende verbindingen met omvangrijke afzetmarkten over weg, spoor en water met geavanceerde, duurzame voorzieningen, kennis- en innovatiecentra en een stimulerend ondernemersklimaat,” zegt hij. “We zijn ook goed op weg op het gebied van personele uitdagingen. Er heerst hier een een echte winnaarsmentaliteit; zowel grote als kleine ondernemingen vallen regelmatig in de (inter)nationale prijzen.” Naast vele Europese distributiecentra zijn binnen Greenport Venlo ook ruim drieduizend ondernemers in de agrifood sector gevestigd, evenals het topsegment van de handel en de maakindustrie.

Lees verder »
Gelderse ’s-Heerenberg,bedrijventerrein
Bedrijventerreinen

Doorpakken met DocksNLD

DocksNLD is een relatief nieuw bedrijventerrein in het Gelderse ’s-Heerenberg voor logistiek en transport. Het ligt op de grens van Nederland en Duitsland, midden tussen de Randstad en het Ruhrgebied. Het betreft de uitbreiding van het bestaande bedrijventerrein EBT van circa 140 hectare waar een aantal internationale logistieke bedrijven is gevestigd, zoals Mainfreight, JCL Logistics en DSV. De uitbreiding met 34 hectare, DocksNLD-1 genaamd, geeft ruimte aan expansiemogelijkheden van bestaande en nieuwe bedrijven. Businesspark 7Poort in Zevenaar, dicht bij de A12, biedt op die strategische plek grote, betaalbare kavels en een goede bereikbaarheid.

Lees verder »
CBRE Global Investors,logistieke,maurice stieger,CBRE GI
Bedrijventerreinen

Sterke speler in logistiek

CBRE Global Investors (CBRE GI) is een toonaangevende, wereldwijde vastgoedvermogensbeheerder met € 86 miljard* aan vermogen onder beheer. De organisatie beheert investeringsprogramma’s over het gehele risico/rendement-spectrum voor beleggers wereldwijd. Voor de Nederlandse markt, met € 6 miljard* aan belegd vermogen onder beheer, is het bedrijf aanwezig in de vastgoedsectoren woningen, winkels, kantoren en logistiek. Maurice Stieger is voor de Nederlandse logistieke tak verantwoordelijk voor het assetmanagement en de transacties.

Lees verder »
schiphol logistics park,logistieke,somerset capital partners
Bedrijventerreinen

Somerset Capital Partners grootste ontwikkelaar op Schiphol Logistics Park

Een van de belangrijkste vestigingseisen voor logistieke gebruikers is een optimale ligging, bereikbaarheid en multimodaliteit. En dat is op Schiphol Logistics Park allemaal aanwezig, benadrukt Ernst Sweens. Als Managing Partner van Somerset Capital Partners weet hij waarover hij praat. De ontwikkelende belegger in logistiek vastgoed was vorig jaar al heel actief op Schiphol Logistics Park en heeft eind 2016 zijn positie verder uitgebreid met de aankoop van circa 8 hectare bestemde grond.

Lees verder »
wethouder gerard hendriksen,zevenaar
Bedrijventerreinen

7Poort: ‘n riante etalage aan de A12

De combinatie van de natuurlijke strategische ligging en de recente ministeriële ondertekening van het Tracébesluit, dat Zevenaar voorziet van het nieuwe knooppunt De Liemers, maakt 7Poort tot een bovengemiddeld gewilde logistieke locatie. Dat verwacht wethouder Gerard Hendriksen van de gemeente Zevenaar, die samen met de regio met méér plannen inspeelt op de toenemende aantrekkingskracht van dit moderne businesspark.

Lees verder »