Arthur Jager

Uitgever van special interest magazines op vastgoedgebied | Crossmediale verbinder op internet

Belangrijke data

Het artikel delen

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Online Magazines

L’Ortye: complete en efficiënte logistieke dienstverlening vanuit Maastricht en Stein

De drie havenlocaties van L’Ortye in Zuid-Limburg hebben een strategische ligging ten opzichte van het Nederlandse, Duitse en Belgische achterland. Vanuit de twee havenlocaties in Maastricht en de haven in Stein kan het Limburgse familiebedrijf een breed scala van logistieke diensten als modules aaneenschakelen.

Wij bieden een totaaloplossing op het gebied van havenlogistiek”, aldus Guido Loeffen, manager havens bij L’Ortye. “Klanten kunnen bij ons terecht voor het laden, lossen en opslaan van hun bulkstromen. Ook verzorgen we graag het voor- en natransport. Daarnaast breken, zeven en verpakken we de bulkstromen op verzoek van de klant en bieden we extra diensten aan zoals het wegen en registreren van voorraden. We kunnen de volledige logistieke keten verzorgen, maar bieden elke dienst ook als losse module aan. Deze ontzorging biedt onze klanten comfort en gemak.

Strategische ligging

’Ortye Haven is al ruim dertig jaar actief in de havensector en is in die periode uitgegroeid tot een logistiek begrip in de regio. Vanuit de drie strategisch gelegen havens worden klanten bediend in Nederland, Duitsland, België en Noord-Frankrijk.

Flexibele partner

“De vijf waarden van ons bedrijf zijn service, flexibiliteit, betrouwbaarheid, duurzaamheid en sociaal ondernemen”, legt Jean L’Ortye uit, die samen met zus Vivien de directie vormt van het familiebedrijf. “Die waarden staan centraal bij al onze logistieke activiteiten. Dit betekent onder meer dat we een flexibele partner willen zijn voor onze klanten. We denken met hen mee en als ze een probleem hebben, dan lossen wij dat op. Wij streven naar een duurzame relatie met elke klant. Doordat we alle logistieke diensten in huis hebben, kunnen we onze klanten volledig ontzorgen, waarbij zij eenvoudig kunnen schakelen met één centraal aanspreekpunt. Dat is wel zo efficiënt.

In de afgelopen decennia heeft L’Ortye Haven uitstekende relaties opgebouwd met de zeehavens in Amsterdam, Rotterdam en Antwerpen. In samenwerking met partners kan het bedrijf de goederenstromen vanuit deze zeehavens volledig overnemen. De overslag naar binnenvaartschepen, de binnenvaart naar Stein of Maastricht, en het vervoer over de weg naar het Nederlandse, Duitse, Belgische en Franse achterland: L’Ortye regelt het allemaal.

Verdere groei

De laatste jaren maakt het Limburgse familiebedrijf een sterke groei door. “Mede daarom besloten we in 2018 om een derde havenlocatie te kopen, in Maastricht”, aldus Guido. “Met deze drie locaties zijn we in staat om in de toekomst een verdere groei van L’Ortye Haven te realiseren.”

Onderdeel van de havenactiviteiten in Maastricht is houtrecycling. Jean: “Hier sorteren we hout op kwaliteit om het vervolgens te zeven, ontijzeren en shredderen. Daarna voeren we het als brandstof af naar bio-energiecentrales en de spaanplatenindustrie. Daarmee past deze nieuwe activiteit perfect binnen onze duurzaamheidsambitie.

Meer informatie:

Haven Stein BV
Haven Maastricht BV
+31 (0)45 521 23 58
info@lortye.eu
www.lortye.eu