Arthur Jager

Uitgever van special interest magazines op vastgoedgebied | Crossmediale verbinder op internet

Belangrijke data

Het artikel delen

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Online Magazines

kickersbloem 3 Wat doen wij in dit blad?

Je moet eerlijk zijn”, zegt directeur Ton van der Schelde van bedrijvenpark Kickersbloem 3, “Hellevoetsluis is niet de eerste locatie waaraan je denkt als logistieke vestigingsplaats. Toch hebben we logistieke bedrijven veel moois te bieden, waaronder grote kavels die snel operationeel opgeleverd kunnen worden en ruime planologische mogelijkheden tegen scherpe grondprijzen. Dus horen wij in dit blad? Jazeker!

Hellevoetsluis, waar ligt dat eigenlijk? Dat hoor ik nog wel eens. Nou, we liggen wat in de schaduw van Rotterdam, waardoor we niet zo opvallen. Maar Europoort en de Botlek zijn letterlijk om de hoek en de Tweede Maasvlakte is dan ook niet ver meer. In acht en een halve minuut sta je van hier op de A15.” De haven van Antwerpen is in ongeveer een uur bereikbaar.

Prima gedijen

Op- en overslag gedijen prima in Hellevoetsluis, zegt Van der Schelde. Dat blijkt uit de Van den Ban Group. Het bedrijf heeft zijn Europese dc voor de distributie van autobanden net naast Kickersbloem 3. “Een bedrijf met meer dan een miljard euro omzet. Containers komen dagelijks aan en iedere ochtend vertrekken de distributieauto’s.” Even verderop gaat aardappelverwerker Farm Frites de omvang van zijn vestiging verdubbelen. “Een investering van meer dan 100 miljoen met een grote impact op de regio.

Direct uitgeefbaar

Kickersbloem 3 is 73 ha groot, 53 ha daarvan is direct uitgeefbaar. “Wij zijn de enige partij in de hele regio met grote grondlocaties tegen een aantrekkelijke prijs. Locaties die je ook nog eens naar eigen wens kunt vormen, inclusief het bouwrijp maken indien gewenst. Kickersbloem 3 is een ‘onvoorwaardelijk’ bedrijventerrein waarop milieucategorie 4.2 is toegestaan en een bouwhoogte van achttien meter.

Morgen beginnen

De verkoop is dit jaar begonnen, de eerste vestiger bouwt inmiddels. Van der Schelde vertelt dat er serieuze belangstelling is uit diverse hoeken. “We vullen eerst de lokale en regionale behoefte in. Dat loopt best goed. Er is al de nodige belangstelling van enkele ‘buiten-regionale’ partijen. Als een bedrijf vandaag koopt, kan het morgen beginnen met bouwen.

Arbeidsmarkt

De regio beschikt over een groot arbeidsmarktpotentieel. De regio Voorne-Putten waaronder Hellevoetsluis valt, heeft 180.000 inwoners. Dagelijks stapt zo’n 65 procent van de lokale beroepsbevolking in de auto om elders in de regio te gaan werken. Daarnaast is de bevolking niet vergrijsd en is het opleidingsniveau divers. “Harde werkers zijn het hier. Niet lullen, maar poetsen is echt van toepassing.” Logistiek opleidingsinstituut STC zit vlakbij in Brielle en in Rotterdam. “Dat is een pluspunt voor stages, maar ook voor afgestudeerden die werk zoeken in de regio.

Serviceteam

Ondernemers die zich op Kickersbloem 3 willen vestigen, kunnen rekenen op de praktische steun van een serviceteam. In het team zitten specialisten van Kickersbloem 3 en van de gemeente. “Wij ontzorgen ondernemers zo goed en breed mogelijk, inclusief bij het vergunningentraject. Alle rapporten en analyses over vestigingsmogelijkeden, arbeidsmarkt en dergelijke zijn beschikbaar.

De komende tien à vijftien jaar komt er in groot-Rotterdam geen vierkante meter bouwgrond bij, zegt Van der Schelde. “Er is helemaal niets in ontwikkeling. Als iemand nu beslist om dat wel te doen, dan duurt het zeker nog tien jaar voordat er een schop de grond in kan. Kickersbloem 3 is dus voorlopig de enige mogelijkheid. Een goede mogelijkheid ook nog eens en bovendien tegen de scherpste prijs van allemaal.

Ton van der Schelde: “De komst van de Blankenburgverbinding is heel waardevol en zal de regio nog beter ontsluiten. De gewenste ombouw van de N57 naar A57 staat op de agenda in politiek Den Haag en er is een lobby voor de A4 richting Antwerpen. En er komt een nieuwe brug voor de ontsluiting van het bedrijventerrein. Kortom, er gebeurt wel het een en ander.

Toekomstige ontwikkelingen

Kickersbloem 3 op een rijtje

• 73 ha groot, 53 ha direct uitgeefbaar;
• scherpe grondprijzen;
• volledig bestemde bouwgrond;
• grote kavels;
• mogelijkheid tot kavelvorming en infrawerk naar eigen behoefte;
• milieucategorie 4.2, met eigen grond (enige in de regio);
• toegestane bouwhoogte: 18 meter;
• op 8,5 autominuten van de A15;
• binnen 20 minuten bij alle grote containerterminals in Rotterdam.

Meer informatie:

T 0181-321093
www.kickersbloem3.nl

Kickersbloem3