Hörmann verrast markt opnieuw met reeks van noviteiten

Arthur Jager

Arthur Jager

Uitgever van special interest magazines op vastgoedgebied | Crossmediale verbinder op internet

Belangrijke data

Het artikel delen

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Online Magazines

Hörmann verrast markt opnieuw met reeks van noviteiten

Wie de afgelopen Bouwbeurs in München bezocht, heeft zich al kunnen buigen over één of meer noviteiten uit de nieuwe reeks innovatieve industriële producten van Hörmann. De wereldwijd bekende deurproducent brengt de noviteiten nog dit jaar in productie en behoudt hiermee haar voorsprong op de concurrentie. Inmiddels is het mogelijk om binnen één logistiek complex alle soorten en typen deuren te verkrijgen bij één kwaliteitsleverancier. Het  A-merk Hörmann biedt haar opdrachtgevers hiermee niet alleen een forse tijdbesparing, maar bovendien economische voordelen.

Hörmann is in staat om zowel het laag-, midden- en topsegment te bedienen, inclusief nichemarkten. Alle denkbare deuren en aanverwante producten, van standaard tot en met zeer hoogwaardig zijn in het duurzame kwaliteitsassortiment van het bedrijf vertegenwoordigd. “De keuze voor een bepaalde deur hangt niet alleen af van de functie ervan, maar ook van de gebruiksfrequentie,” zegt Peter Stoop, algemeen directeur van Hörmann Nederland. “Daar waar een ultramoderne, luxe deur bijvoorbeeld het lostraject en de snelheid van werken kan verbeteren, is elders in hetzelfde gebouw een eenvoudige deur voldoende. Wij vinden het van belang om opdrachtgevers optimaal te kunnen adviseren en welke uitkomst ook gewenst is, deze te kunnen leveren.” Ook onderhoud speelt daarbij een rol. Een ­in-house deskundig team van onderhoudspecialisten en servicemonteurs zorgt ervoor dat de levensduur van onze producten aanzienlijk wordt verlengd.

Maximale kwaliteit

De markt omarmt de noviteiten van Hörmann doorgaans met enthousiasme. Stoop: “Onze innovaties komen dan ook tot stand via een gedegen observatie van de bedrijfsvoering van logistieke dienstverleners en andere bedrijven. Zo verdiepen onze productontwikkelaars zich samen met de verkoop vroegtijdig in het oplossen van gesignaleerde knelpunten. Wij geven graag een duurzaam antwoord op de vraag en kunnen dat steeds in praktijk brengen, omdat wij werken voor een vooruitstrevend familiebedrijf en niet te maken hebben met externe aandeelhouders en de daarbij behorende pressie om op korte termijn resultaten te boeken. De prestatiedruk ligt bij ons op maximale kwaliteit, dus zonder compromissen, en evenzeer op goede persoonlijke contacten.” Hörmann biedt dock- equipment, laad- en lossystemen, brandwerende deuren, snelloopdeuren en roldeuren voor zowel omvangrijke als kleinere projecten.

Innovatieve producten

Bob Siep, commercieel manager Industrie van Hörmann, laat voorbeelden zien van de nieuwste innovaties. “Onze dockshelters bieden een oplossing voor wind en regen,” legt hij uit. “Vrachtwagens kunnen zo tochtvrij en droog het distributiecentrum binnenrijden. Tijdens het lossen met behulp van een heftruck wordt het regenwater afgevoerd naar de zijkanten, waardoor het niet op de lading terechtkomt. We leveren overigens ook laadbruggen.” 
De Hörmann fabriek in Alkmaar produceert alle laad- en lossystemen voor West-Europa.

Het komende zomer al leverbare, mechanische wielblokkeringssysteem verzekert tegen onbedoeld wegrollen van de vrachtwagen met diverse veiligheidsfuncties,” vervolgt Siep. “En het nieuwe thermisch onderbroken profiel voor snelloopdeuren draagt zorg voor een optimale isolatiewaarde. Een ongewenste koudebrug behoort hiermee tot het verleden. Budgetoplossingen bedenken wij ook. Onze nieuwe budgetroldeur is zodanig vormgegeven dat de productie ervan sneller en eenvoudiger kan gebeuren dan ooit tevoren. Deze kwaliteitsroldeur, die wordt uitgevoerd met aluminium geleidingsystemen en een standaard verzinkte wikkelas, kunnen we nu relatief goedkoop in de markt zetten. Alle nieuwe roldeuren voorzien we bovendien standaard van direct op de as aandrijving. Is er meer vaart gewenst? Dan behoort opwaarderen met een snellere aandrijving tot de mogelijkheden. De komende herfst beschikbare, comfortabele snelloopdeur – met thermisch gescheiden ramenconstructie voor optimale daglichttoetreding – is uiteraard nog sneller via de toegepaste lasertechnologie. Zo kunnen wij antwoord geven op iedere vraag.

Soms ontwikkelt Hörmann een noviteit specifiek voor één ondernemer. Siep: “Als deze opdrachtgever niet alle ontwikkelingskosten voor zijn rekening wil nemen, dan bekijken wij in hoeverre wij dit product ook voor andere bedrijven in zowel binnen- als buitenland kunnen gaan produceren. Meestal zijn daarvoor voldoende perspectieven aanwezig en kunnen de ontwikkelingskosten worden verdisconteerd in een omvangrijk aantal stuks van het betrokken item. Marktconforme prijzen voor nieuwe kwaliteitsproducten hebben een grote aantrekkingskracht op de markt. De omvang van ons concern en de bijbehorende afzetgebieden maken dat mogelijk.

Referentieprojecten

Recentelijk hebben wij via bouwbedrijf Van de Ven in Veghel voor het distributiecentrum van Kuehne + Nagel Logistics in Tiel 67 deuren geleverd,” illustreert Siep zijn betoog. “Het DC in kwestie is sinds kort in gebruik voor de opslag en distributie van L’Oréal producten en heeft een metrage van 65.500. m2. Voor het 10.000 m2 grote, voor de opslag en distributie van zuivelproducten gerealiseerde DC van Campina in Borculo brachten wij 42 deuren in via Jorritsma Bouw in Bolsward. Aan Sprangers Bouwbedrijf in Breda leverden wij deuren voor de realisatie van de DC van ProDelta Real Estate in Rotterdam voor de Amerikaanse kledinggigant Forever 21. Dit 20.000 m2 grote distributiecentrum in Bergen op Zoom is gebouwd voor de Europese markt en krijgt volgend jaar een forse uitbreiding.” Hörmann Nederland kreeg ook de opdracht om alle 50 deuren voor het nieuwe, 29.000 m2 grote, logistieke centrum voor versproducten van Wolter Koops Logistics in Zeewolde te leveren. “Dit via Slingerland Bouw in Nijkerk,” bevestigt Siep. “Maar ook opdrachtgevers zoals Prologis mogen wij tot onze klantenkring rekenen. Zo heeft Prologis voor hun nieuwbouwpand op het bedrijventerrein Trade Port Noord te Venlo, ruim 36.000 m2, gekozen voor ons nieuwste type 67mm dockdeur met thermoframe en o.a. levellevers met geïsoleerd platform waarbij de dockequipment een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de Breeam certificering” Hij is graag bereid om productspecificaties te verstrekken en van gedachten te wisselen met geïnteresseerden over de juiste deuren op de juiste plek.

Meer informatie:

Hörmann Nederland BV 
Peter Stoop, algemeen directeur
Bob Siep, commercieel manager Industrie
Harselaarseweg 90, 
postbus 240, 3770 AE Barneveld
0342- 429400
www.hormann.nl