Arthur Jager

Uitgever van special interest magazines op vastgoedgebied | Crossmediale verbinder op internet

Belangrijke data

Het artikel delen

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Online Magazines

Snelgroeiende toepassing van multifunctionele oplossingen

Bij de ontwikkeling van toekomstbestendig logistiek en ander bedrijfsmatig vastgoed neemt de toepassing van veilige, multifunctionele oplossingen snel toe. Het kwaliteitsassortiment van het wereldwijd opererende Hörmann leent zich bovendien voor oplossingen op maat. Bijzonder is dat de deurenproducent innovaties succesvol kan combineren met economische voordelen.

Dankzij de bedrijfsomvang is Hörmann in staat om diepgaande observatie van de bedrijfsvoering van (potentiële) opdrachtgevers bij breed perspectief om te zetten in innovatieve producten, die vervolgens in grote hoeveelheden van de band af komen. “Tientallen internationale afzetmarkten rechtvaardigen inderdaad grootschalige fabricage,” bevestigen key-accountmanager Marchel Kamphuis en key-projectmanager Henk-Jan Bokkers van de afdeling Industrie van Hörmann Nederland. “Zo kunnen we overal ‘groen denken’, hoge kwaliteit, veiligheid en forse tijd- en energiebesparingen bieden tegen concurrerende prijzen. Steeds meer eindgebruikers en dus ook ontwikkelaars kiezen tegenwoordig voor duurzame gebouwen, die tot stand komen met hoogwaardige producten met veelzijdige eigenschappen. Rentabiliteit blijft daarentegen een belangrijke maatstaf voor beslissingscalculaties op de lange termijn.

Voorzetsluis en bordes

Hörmann levert producten voor projecten met een omvang van zo’n 25.000 tot 100.000 m2. “Zo plaatsten we voor het nieuwe, BREEAM gecertificeerde XL distributiecentrum van Somerset Capital Partners op bedrijvenpark Het Klooster in Nieuwegein, in opdracht van aannemingsbedrijf Wouters Schijndel en volgens voorschrift van Mulderblauw architecten, 44 Hörmann voorzetsluizen en laadbordessen in twee bouwfasen,” zegt Kamphuis. “De hiermee gepaard gaande besparing op energieverbruik is, zeker op de langere termijn beduidend. De Hörmann voorzetsluisconstructies en laadbordessen zijn gecertificeerd. Met dit certificaat kunnen we aantonen dat we voldoen aan de EN 1090 kwaliteitsnorm, en daarmee aan alle voorgeschreven eisen van de Europese bouwproductenverordening.

DOcking Before Opening

Vermindering van energiekosten is ook één van de vele voordelen van het moderne ‘DOcking Before Opening (DOBO) systeem,” vervolgt Kamphuis. “Het DOBO systeem biedt daarnaast dé oplossing voor hygiënisch transport, vrijwaring van gesloten koelprocessen en het vermijden van onrechtmatige ontvreemding. Het is bovendien inzetbaar voor douanedoeleinden. De bestuurder van de vrachtwagen dockt hiermee veilig aan vanuit de cabine; uitstappen is niet meer nodig. Zo reduceert het systeem ook het risico op ongevallen tussen het transportmiddel en het perron. Recentelijk hebben we 35 stuks DOBO-systeem geleverd voor de realisatie van hallen in Moerdijk, die zijn ontwikkeld voor de opslag en distributie van fruit, voornamelijk bananen.

Meer recente referentieprojecten

– DC Dudok, Moerdijk
– DC LogPort, Venlo
– DC Gaasperwaart, Vianen
– DC Trade Port Noord,Goodman, Venlo
– DC Biofood, Hoofddorp
– DC Coolblue, Tilburg
– DC 7, XPO Logistics, Prologis Park Venlo
– DC 2, Prologis, Nieuwegein
– DC 1, Prologis, Oosterhout
– DC Greuter Logistics/GVT Group, Alkmaar
– DC Mainfreight, ‘s-Heerenberg

Snelloopdeuren

Voor energiebesparing in combinatie met verbetering van de klimaatregeling en optimalisatie van de verkeersstromen zijn er de Hörmann snelloopdeuren voor binnen- en buiten,” zegt Bokkers. “De SoftEdge technologie met geïntegreerde anti-crash aanrijbeveiliging waarborgen niet alleen de veiligheid, maar maken deze deuren ook rendabel. Ze zijn onder meer voorzien van een standaardbesturing met een frequentieregelaar, die de deur spaart. Het aanvullende aluminium vloerprofiel voor windbelastingsklasse 1 is optioneel.” Hörmann leverde onlangs 22 tochtvrije oplossingen voor het Green Trade Center (GTC) van Bloemenveiling Aalsmeer in opdracht van Boele & Van Eesteren. Bokkers: “We adviseerden allereerst de inpassing van 17 flexibele snelloopdeuren, die hun stabiliteit behouden bij lichte zuigkracht- en windbelastingen, dankzij de robuuste windbeveiligingen uit veerstaal. Verder leverden we voor het GTC ook 5 spiraalroldeuren met geïsoleerde panelen voor een uitstekende warmte-isolatie. De hoge openings- en sluitsnelheid van de spiraalroldeuren kunnen logistieke en andere werkprocessen flink versnellen. Hoge snelheden vergen wel speciale veiligheidsmaatregelen. Daarom bieden we bij deze deuren standaard een beveiligd – binnen de zijdelen ondergebracht – lichtscherm, dat contactloos het sluitniveau bewaakt.

Hörmann Service Management

Deuren in distributiecentra zijn veelal intensief in gebruik. Daarom is het aan te bevelen om een onderhoudscontract af te sluiten, volgens Bokkers. “Een jaarlijkse controle voorkomt ernstige defecten en bespaart kosten,” benadrukt hij. “Zo’n contract sluit vroegtijdige vervanging uit en heeft het voordeel van de bijbehorende voorrangspositie en korting op reparaties. We bieden als vrijwel de enige producent van onder meer elektrisch aangedreven industriedeuren, dockequipment en brandwerende installaties een onderhoudscontract volgens de wettelijke voorschriften. Daarvoor is het doeltreffende Hörmann Service Management (HSM) systeem ontwikkeld. Wettelijke keuringsplicht, verkorte reactietijden en duurzaam gebruik zijn hiermee gegarandeerd.” Hörmann beschikt over een landelijk, eigen 24/7 service netwerk met gekwalificeerde en gecertificeerde technici.

Kwaliteitsassortiment

– dockequipment, zoals dockleveller,
voorzetsluis, dockshelter en besturingen
– snelloopdeuren
– roldeuren en -hekken
– multifunctionele stalen deuren
– stalen deuren (brand-, rook-, inbraak- en geluidwerend)

Hörmann Nederland is vanuit Barneveld nationaal actief met circa 90 verkoop- en servicemedewerkers. In Alkmaar is een fabriek gevestigd voor de fabricage van laad- en lostechnieken. De Nederlandse verkooporganisatie maakt deel uit van het mondiaal opererende Duitse familiebedrijf Hörmann. De multinational heeft wereldwijd 27 fabrieken en 50 verkoopkantoren en bedient daarmee meer dan 40 landen binnen 4 continenten. Momenteel behaalt het concern met ruim 6.000 medewerkers een omzet van ruim een miljard euro. Hörmann bedient het laag-, midden- en topsegment, inclusief nichemarkten.

Over Hörmann

Meer informatie:

Hörmann Nederland BV
Peter Stoop, algemeen directeur
Marchel Kamphuis, key-accountmanager Industrie
Henk-Jan Bokkers, key-projectmanager Industrie
Nina de Wit, marketingcoördinator
Harselaarseweg 90, postbus 240,
3770 AE Barneveld 0342- 429400
www.hormann.nl

Marchel Kamphuis
Henk-Jan Bokkers