Heembouw watergebonden bouwlocaties

Arthur Jager

Arthur Jager

Uitgever van special interest magazines op vastgoedgebied | Crossmediale verbinder op internet

Belangrijke data

Het artikel delen

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Online Magazines

Heembouw watergebonden bouwlocaties

“Watergebonden bouwlocaties zijn schaars, terwijl de vraag ernaar toeneemt. Met onze gronddatabank kunnen we daar goed op inspelen, met name met de herontwikkellocaties die we kennen. Door de kaarten de we uit onze grondbank halen te verrijken met allerlei relevante data, zoals bijvoorbeeld de maximale diepte van vaarwegen, kunnen we onze klanten steeds beter adviseren. Dat zie je terug in het toenemend aantal ontwikkelingen met een maritieme opgave waarbij we betrokken zijn.”

Commercieel directeur Rinus Verhey van Heembouw vertelt enthousiast over de watergerelateerde projecten waar Heembouw recentelijk mee bezig is of is geweest. “Mooi voorbeeld hiervan is de nieuwe productielocatie voor Jiffy Products International aan de Oude Maasweg in Zwijndrecht. Jiffy is een  ereldspeler op het gebied van de productie van groeimedia en substraten voor de professionele tuinbouw. Wij kregen de zoekvraag van Jiffy voor een nieuwe locatie van 5 hectare met kadefaciliteiten voor coasters met een diepgang van 9 meter. Met onze gronddatabank en ons netwerk in de maritieme sector, hebben we de locatie aan de Oude Maasweg kunnen vinden. Naast de juiste ligging en omvang van de locatie, is een goede bereikbaarheid essentieel, over de weg en over het water. Met het oog op de vereiste diepgang, hebben we met behulp van de expertise van Rijkswaterstaat en het  avenbedrijf Rotterdam, de bestaande insteekhaven, de Develhaven, tot geschikte zeehaven kunnen ombouwen.”

We acteren vanuit de zoekvraag van onze klant. Zoeken naar de juiste herontwikkellocatie is maatwerk

Go2Grow spot bedrijven op te grote of te kleine locaties. Jiffy is nu gevestigd op een locatie waar eerder Schokindustrie gevestigd was. Verhey: “De activiteiten van dit bedrijf werden op deze locatie gestaakt en wij kondende match maken. Met onze data-tool Go2Grow kunnen we bedrijven, die op een te grote of juist te kleine locatie zitten, spotten. Bij dit soort herontwikkellocaties zijn we ook goed in staat om bedrijven uit te plaatsen en een passende nieuwe locatie te vinden om hun activiteiten voort te zetten. In dit geval liet Jiffy haar locatie in Moerdijk achter. Op die plek is nu Van der Reijt meststoffen gevestigd. Van der Reijt zat in Breda, op een locatie die te klein geworden was voor hun activiteiten. Wij zijn nu in gesprek met een kandidaat om op de locatie in Breda te landen. Een win-win situatie, dat is waar we altijd naar op zoek zijn.”Bij het invullen van locaties is de klantvraag altijd leidend. Verhey: “We acteren vanuit de zoekvraag van onze klant. Zoeken naar de juiste herontwikkellocatie is maatwerk.” Heembouw heeft een neus voor het vinden van een goede vestigingsplek. “In het kader van verlaging van de CO2 footprint en het dichtslibben van desnelwegen, zien we dat een toenemend aantal bedrijven ervoor kiest hun containers naar inland terminals te transporteren en van daaruit Europa in. We zijn dan ook steeds meer bezig vastgoed in nabijheid van inland containerterminals te ontwikkelen, dat geeft zo’n terminal ook weer een boost. Daarbij richten we ons niet alleen op logistieke partijen, maar ook op productie in combinatie met logistiek.” Indien gewenst, speelt Heembouw ook rol in de financiering van projecten. Rinus Verhey: “We hebben een uitgebreid netwerk onder beleggers en investeerders en zijn sterk in het koppelen van partijen. Wij zijn bijvoorbeeld ook in staat op haven en kade mee te ontwikkelen en daar financiering voor te regelen.”

Huur èn koop
Binnenkort start de ontwikkeling van een logistiek DC aan de Appelweg in Moerdijk. Heembouw heeft hiervoor een overeenkomst gesloten met de Amerikaans – Engelse belegger Exeter Property Group. Verhey: “We hebben veel vertrouwen in deze revitaliseringslocatie, starten met deze ontwikkeling op risico. Het DC wordt 28.000 m2 groot, verdeeld over een hal van 24.000 m2, een kantoor van 1.200m2 en 3.400 m2 mezzanine. Het wordt een hypermodern DC met de nieuwste snufjes, dat in compartimenten vanaf 11.000 m2 zal worden verhuurd. Heembouw start in juni met de realisatie; de oplevering is eind 2017. Wat ons sterke punt is, is dat wij huur en koop aanbieden; dat is bijzonder. Met onze gronddatabank, onze met data verrijkte kaarten, en financieringsmogelijkheden hebben we een uniek aanbod.”

Meer informatie:

Heembouw
Rinus Verhey
(071) 332 00 50
www.heembouw.nl
www.gronddatabank.nl

Volg Heembouw via social media:
www.heembouw.nl/social