Arthur Jager

Uitgever van special interest magazines op vastgoedgebied | Crossmediale verbinder op internet

Belangrijke data

Het artikel delen

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Online Magazines

Groeiambities van food- ondernemers verwezenlijken

Bedrijvenpark Laarakker in Cuijk is volop in ontwikkeling. Op het bedrijvenpark, pal aan de A73, bouwt Danone Nutricia een state-of-the art fabriek voor de wereldwijde productie van babyvoeding. Naast grote (internationale) bedrijven wordt er ook gebouwd door en is er ruimte voor regionale ondernemers. Zo bouwt Laarakker aan een mix van bedrijven die elkaar in het beste geval aanvullen.

Een van de redenen voor het opzetten van het bedrijvenpark was het bieden van groeikansen aan ondernemers in de regio. Directeur Olaf de Croon: “Bedrijven die in de woonkernen tegen hun grenzen aanlopen omdat ze niet kunnen groeien op hun huidige locatie of vanwege strenge milieueisen, kunnen op Laarakker hun ambities wel vormgeven. Daarnaast bieden we ondernemers kansen voor samenwerking. Bijvoorbeeld op het gebied van energie- of afvalbesparing. Door de concentratie van bedrijven en daaruit voortkomende synergie vergroten we de slagkracht van de regio.”

Foodservice Distributie
Een mooi voorbeeld van zo’n kans is die tussen Danone Nutricia en het logistiek bedrijf Nabuurs, Supply Chain Solutions. Door de specifieke kennis van Nabuurs in Foodservice Distributie zijn zij de huidige logistieke partner van Danone Nutricia. Na de verhuizing zijn ze hiernaast ook buren en kan verdere synergie gezocht worden.

Ook bedrijven uit de regio van Cuijk hebben inmiddels hun weg naar Laarakker gevonden. Bedrijven als ALTCON Equipment uit Wijchen, Kremers Metaalhandel uit Mill en Van Elst Containerverhuur en –verkoop uit Sint Agatha hebben gekozen voor Laarakker om hun groeiambities te verwezenlijken. Verkoopmanager Leon Vromans: “Ook hier zie je mooie samenwerkingsverbanden ontstaan. Zo gaat Van Elst het afval verwerken van de zittende bedrijven en zie je samenwerkingsverbanden ontstaan voor de gezamenlijke exploitatie van duurzame energiebronnen.

Kruispunt van land- water- en lucht­verbinding
Op het bedrijvenpark is inmiddels een vierde van de grond verkocht. Goede bereikbaarheid, vestigingskosten en de nabijheid van geschikt personeel zijn en blijven belangrijke factoren voor bedrijven om voor een bepaalde locatie te kiezen. Puur gelet op de bereikbaarheid ligt Laarakker op een kruispunt van land- water- en luchtverbindingen. De Croon licht toe: “Laarakker ligt direct aan de snelweg A73. De iets verderop gelegen A77 loopt vanaf de A73 direct het Ruhrgebied in. Deze oost-west route is een volwaardig alternatief voor de routes via de A58 en de A67 over Venlo en de A15 en A12 over Arnhem. Ook de spoorverbinding Venlo-Nijmegen is prima. Op nog geen 10 kilometer ligt de Inland Terminal Cuijk (ITC), de containerterminal aan de Maas met directe verbinding naar Rotterdam. Vliegveld Weeze is 25 minuten rijden en de luchthaven Düsseldorf ligt op 95 kilometer.

Milieucategorie 5
Voor bedrijven die wegens milieu- en veiligheidseisen zijn aangewezen op een gezoneerd industrieterrein is Laarakker een uitstekende vestigingsplaats. Vromans: “De helft van de uitgeefbare bouwgrond is geschikt voor bedrijven tot en met milieucategorie 5. Een deel daar van is zelfs zichtlocatie aan de A73. De hoge milieucategorie betekent echter niet dat deze bedrijven niet aan milieueisen moeten voldoen. Eigentijdse productiefaciliteiten, duurzaamheid en veiligheid zijn uitgangspunt op ons bedrijvenpark.”

Snelle bouwstart
De Croon: Wij stimuleren en faciliteren samenwerking en kruisbestuiving met andere sectoren. De gemeente Cuijk en BNG Gebiedsontwikkeling, de beide partners in het bedrijvenpark, zetten hun expertise over uiteenlopende bedrijvigheid in en denken samen met bedrijven mee hoe ambities, groeikansen en gezamenlijke innovaties kunnen worden verwezenlijkt.”
Vromans: “We denken echt mee met ondernemers en kunnen ver gaan in het aanbieden van maatwerk. We begeleiden ondernemers in het vergunningsproces en maken samen met de gemeente Cuijk een bovengemiddeld snelle bouwstart mogelijk.”

Het Land van Cuijk heeft een rijke historie waar het gaat om de productie in de agrifood en maakt onderdeel uit van de Agrifood Capital, een sterke keten van bedrijven, overheden en opleidingsinstituten die met name de Agrifood branche in de brede regio bevorderen. Deze sterke regio in de Agrifood met diverse multinationals in haar gelederen staat garant voor een vooruitstrevend ondernemersklimaat en heeft daarom ook inmiddels als regio het predicaat innovatieve hotspot meegekregen

Agrifood Hotspot

Meer informatie:

met verkoopmanager Leon Vromans:
06-15892075

www.laarakker.com