Arthur Jager

Uitgever van special interest magazines op vastgoedgebied | Crossmediale verbinder op internet

Belangrijke data

Het artikel delen

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Online Magazines

Bedrijvenpark Laarakker hotspot in de Agrifoodregio

Direct aan de A73 bij Cuijk, in de buurt van spoor, water en vliegveld, ligt
Bedrijvenpark Laarakker. De wijde omgeving met zichtlocaties biedt
onbegrensde mogelijkheden voor bedrijven die willen groeien in omvang én succes.

Milieucategorie 5

Het bieden van groeikansen voor foodgerelateerde bedrijven is een van de speerpunten van ons bedrijvenpark”, vertelt directeur Olaf de Croon. “Hiervoor bieden wij maatwerk waarbij veel mogelijk is. Diverse kavels zijn nu nog open, daardoor kunnen bedrijven zelf hun indeling bepalen. Ook hebben we mogelijkheden in verschillende milieucategorieën. Van de ruim zesenzestig hectare uitgeefbare grond is ruwweg de helft geschikt voor bedrijven tot en met milieucategorie 5.

Kruisbestuiving

Daarnaast stimuleren en faciliteren wij samenwerking en kruisbestuiving met andere ondernemers en sectoren”, vult verkoopmanager Leon Vromans aan. “Bijvoorbeeld op het gebied van energie- of afvalbesparing.

Een mooi voorbeeld van zo’n samenwerking is die tussen Danone Nutricia en Nabuurs Supply Chain Solutions. Door de specifieke kennis van het logistieke bedrijf in Foodservice Distributie is het een mooie partner voor het naastgelegen Danone Nutricia, een van de belangrijkste foodproducerende bedrijven van Noordoost Brabant.

Toekomst

Inmiddels hebben acht bedrijven gekozen voor Laarakker. Fabrikant van voedingssupplementen Nuvita koos het meest recent voor vestiging op het bedrijvenpark. Directeur Henk van Dreumel: “Bij onze keuze voor een uitbreidingslocatie hebben we nadrukkelijk in de regio gezocht, zodat we in onze groei de kennis, expertise en arbeidsmarkt van de regio kunnen betrekken. Daarnaast konden we op Laarakker een mooi, centraal gelegen bouwkavel kopen met nog volop uitbreidingsmogelijkheden voor de toekomst.

Goede bereikbaarheid

Goede bereikbaarheid, vestigingskosten en de nabijheid van geschikt personeel zijn belangrijke factoren voor bedrijven om voor een locatie te kiezen. Puur gelet op de bereikbaarheid ligt Laarakker op een kruispunt van land- water- en luchtverbindingen. Olaf de Croon licht toe: “Laarakker ligt direct aan de snelweg A73. De iets verderop gelegen A77 loopt vanaf de A73 direct het Ruhrgebied in. Ook de spoorverbinding Venlo-Nijmegen is prima. Op nog geen 10 kilometer ligt de Inland Terminal Cuijk (ITC), de containerterminal aan de Maas met directe verbinding naar Rotterdam. Vliegveld Weeze is 25 minuten rijden en de luchthaven Düsseldorf ligt op 95 kilometer.

Korte lijnen en persoonlijk contact

De gemeente Cuijk en BNG Gebiedsontwikkeling, de beide partners in het bedrijvenpark, zetten hun expertise over uiteenlopende bedrijvigheid in en denken graag samen met bedrijven mee hoe ambities, groeikansen en gezamenlijke innovaties kunnen worden verwezenlijkt. Leon Vromans: “Het geeft energie om bij te dragen aan de ontwikkeling van bedrijven, onze regio en werkgelegenheid.” Olaf de Croon vult aan: “Samen met de gemeente Cuijk doen we er alles aan om ondernemers op efficiënte wijze bij te staan. Korte lijnen en het persoonlijk contact vinden we daarbij erg belangrijk.

Meer informatie:

Interesse in bouwkavels op maat?
Kijk voor meer informatie op www.laarakker.com of neem contact op met Leon Vromans (06 158 920 75 of via e-mail vromans@laarakker.com)