AgriFood Capital Topregio in agrifood

Arthur Jager

Arthur Jager

Uitgever van special interest magazines op vastgoedgebied | Crossmediale verbinder op internet

Belangrijke data

Het artikel delen

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Online Magazines

AgriFood Capital Topregio in agrifood

Agrifood is de economische motor van Noordoost-Brabant. De regio heeft een uniek cluster van bedrijven, overheden en kennisinstellingen die verbonden zijn met de productie en verwerking van voedsel. Van grond tot mond. Deze verbondenheid zit in het DNA van Noordoost-Brabant. Dat maakt de regio de ideale proeftuin voor innovatieve producten, technieken en concepten die de transitie naar een volhoudbare agrifood sector mogelijk maken.

Missie

Noordoost-Brabant laten excelleren als dé topregio in agrifood. Dat is de missie van AgriFood Capital. Gebaseerd op dat waar Noordoost-Brabant groot en goed in is: het ontwikkelen, produceren en vermarkten van voedsel.

Uniek ecosysteem

In AgriFood Capital werken bedrijven, overheden en kennisinstellingen op ondernemende wijze samen aan oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken op het gebied van voeding, gezondheid en duurzaamheid. Binnen de agrifood sector en in cross-overs met andere sterke sectoren zoals hightech, logistiek, ICT en health.

Dankzij dit unieke ecosysteem zijn we in staat om de veranderingen in de wereld die elkaar steeds sneller opvolgen, om te zetten in kansen. Samen werken we aan innovaties die bepalend zijn voor de toekomst van Noordoost-Brabant: een van de slimste en duurzaamste agrifood regio’s met een toekomstbestendige arbeidsmarkt, sterke bedrijvigheid, betekenisvolle innovaties en een vitale leefomgeving.

Compleet en hoogwaardig

Waarom Noordoost-Brabant? Omdat het een unieke regio is wanneer het om ons voedsel gaat. Met een lange traditie in agri en food. Met een complete en hoogwaardige sector. Het is de thuisbasis van de makers van het voedsel van gisteren, vandaag en morgen. Met ruimte voor startups en groeiers. Een regio waar een op de vijf mensen werkzaam is in de agrifood keten. En waar kennis- en onderwijsinstellingen samen met bedrijfsleven inspelen op veranderingen op de arbeidsmarkt door nieuwe, praktijkgerichte opleidingen en programma’s te ontwikkelen. We maken werk van 21st century skills om economisch succesvol te blijven. Dat maakt Noordoost-Brabant aantrekkelijk om in te ondernemen, werken, vestigen en studeren.

Gezocht: mensen met passie voor agrifood

In AgriFood Capital werken aanpakkers, vernieuwers en uitblinkers aan de topregio in agrifood. We groeien sámen door innovaties naar de markt te brengen, bij te dragen aan duurzaamheid, jonge mensen op te leiden en stevig in te zetten op het brede netwerk. Onze projecten – in alle soorten en maten – zijn interessant voor organisaties die actief zijn in de agrifood sector óf daarbuiten.

We zijn altijd op zoek naar inspirerende mensen of bedrijven die zich aan willen sluiten. Op zoek naar een samenwerking? Welkom bij AgriFood Capital!

www.agrifoodcapital.nl 
073-6132996

Economisch hart

Noordoost-Brabant ligt in het economisch hart van de Nederlandse Topsector Agri&Food. De 7.000 bedrijven in de agrifood zijn samen goed voor 52.300 banen. De regio kent een hoge arbeidsparticipatie en een relatief lage werkloosheid. Het bruto regionaal product is gegroeid tot 26,2 miljard euro. Ruim een derde van de totale exportwaarde van Noordoost-Brabant komt van de agrifood sector (= 4,4 miljard euro). De toegevoegde waarde in de regio is gestegen tot 23,6 miljard euro; het aandeel van de voedselverwerkende industrie hierin is bijna een kwart.
Bron: AgriFood Capital Monitor 2016.

1-LOKET VOOR BEDRIJVENTERREINEN NOORDOOST-BRABANT

 

Voor elk bedrijf de beste locatie

Het bruto areaal van alle bedrijventerreinen in Noordoost-Brabant bedraagt bijna 4.000 hectare, verdeeld over meer dan 170 locaties. Ruimte die beschikbaar is om de huidige en toekomstige vraag naar vestigingslocaties voor bedrijven in de regio te kunnen bedienen.  

De zoektocht van bedrijven gaat echter regelmatig voorbij de gemeentegrenzen. Om de dienstverlening voor bedrijven te versterken, hebben de samenwerkende gemeenten in AgriFood Capital het ‘1-loket bedrijventerreinen Noordoost-Brabant’ ingericht. Ondernemingen die zich in de regio willen vestigen, krijgen via het 1-loket een totaal overzicht van mogelijke locaties inclusief contactgegevens. Dat bespaart veel tijd. Het loket is bedoeld voor bedrijven die een kavel zoeken van meer dan 1 hectare. Door deze gemeentelijke samenwerking kunnen we in AgriFood Capital voor elk bedrijf de beste locatie bieden.

Meer informatie

 over het 1-loket bedrijventerreinen Noordoost-Brabant: Fridthjof Leerdam, coördinator economische ontwikkeling Regio Noordoost-Brabant, telnr. 06-32451652.