Arthur Jager

Uitgever van special interest magazines op vastgoedgebied | Crossmediale verbinder op internet

Belangrijke data

Het artikel delen

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Online Magazines

Nathan pakt perspectief op toekomstbestendig 7Poort

7Poort is binnenkort een bijzondere, duurzame ontwikkeling rijker. Het toekomstbestendige businesspark in Zevenaar verwelkomt – na onder meer Dachser Netherlands, GEP Pallecon Solutions en Intervracht Nederland – in 2018 ook het snelgroeiende Nathan, expert op het gebied van duurzame klimaattechnologie, met een volgens de nieuwste technieken gerealiseerd bedrijfspand.

Het nieuwe onderkomen op 7Poort van het uit Duiven afkomstige Nathan is dermate geavanceerd toegerust, dat er onder meer op het gebied van duurzame klimaattechnologie vooralsnog geen tweede vergelijkbaar pand is te vinden. “Ons nieuwe hoofdkantoor in Zevenaar functioneert dan ook tegelijkertijd als kenniscentrum,” zegt Wolf Nathan, chief executive officer van Nathan. “Met onder andere gebruik van betonkernactivering voor verwarming en verkoeling, warmtepompen, ventilatie met warmteterugwinning en zonwerende triple beglazing werken we naar een energie nul-concept toe. Gedreven door kennis zijn we voortdurend op zoek naar de meest waardevolle duurzaamheidsambities. Ons nieuwe pand op het duurzame BusinessPark 7Poort sluit daar perfect bij aan

Kennisdeling

De totaalaanbieder levert hoogwaardige producten, specialistische diensten en expertise voor grootschalige, duurzame woningbouw- en utiliteitprojecten. Nathan: “De in de afgelopen decennia opgebouwde expertise vormt een uitstekende basis voor onze totaaloplossingen, waarbij we producten, advies en service als één concept aanbieden. Naast projectbegeleiding, realisatie van broninstallaties en klimaatsystemen, levering van warmtepompen en de inbedrijfstelling en het onderhoud daarvan, hebben we ook een eigen Nathan Academy die bijdraagt aan kennisdeling en een groeiende vraag in de markt creëert. Nu Nederland moet voldoen aan het Klimaatakkoord en bedrijfsgebouwen en woningen stapsgewijs van het gas af moeten, volgen de ontwikkelingen in de warmte-/koudetechniek elkaar in snel tempo op en neemt de vraag naar onze innovatieve producten en diensten steeds meer toe.

Continu in beweging

We zijn continu in beweging,” vervolgt Nathan. “Ons huidige kantoorgebouw in Duiven, dat wij binnenkort in de verhuur zetten, bood al enige tijd niet meer voldoende ruimte, zodat wij tijdelijk een nabijgelegen pand hebben gehuurd voor onze serviceorganisatie. Het slechts 6 kilometer verderop gelegen BusinessPark 7Poort biedt, naast de gewenste 15.000 m2 grond, ook een naastgelegen vrije kavel, mochten we in de toekomst nog verder willen uitbreiden. Ons nieuwe bedrijfspand is met een metrage van 7.800 m2 voorlopig groot genoeg voor onze verkoop en serviceorganisatie, waar 70 medewerkers werkzaam zijn.” Nathan is ontstaan uit het import- en exportbedrijf van de voorgaande generatie en groeide in enkele decennia uit van een bedrijf met zes medewerkers naar een Benelux organisatie met in totaal 130 medewerkers en een fabriek in Duitsland.

Klaar voor de toekomst

Vestiging op het strategisch gelegen 7Poort biedt Nathan verder perspectief. “We bevinden ons op dit businesspark te midden van gerenommeerde bedrijven in een duurzame omgeving,” bevestigt Nathan. “Het spreekt ons aan dat duurzaamheid ook één van de belangrijkste speerpunten is van de gemeente Zevenaar.
De verhuizing heeft gelukkig geen impact op ons personeelsbestand, aangezien veel van onze medewerkers al in de regio Zevenaar wonen. De regio biedt ook een aantrekkelijk arbeidspotentieel voor de toekomst. Omdat wij altijd een voorsprong willen behouden en continu bezig zijn met vooruitstrevende oplossingen, is het bovendien interessant om bij Nathan te werken. Met onze hoge standaard krijgen we tot nu toe steeds weer de beste professionals in dienst.

Knooppunt De Liemers, dat over enkele jaren de A12 met de A15 verbindt, en de nieuw aan te leggen eigen op- en afrit droegen ook bij aan de keuze van Nathan voor 7Poort. “Met deze infrastructurele verbeteringen is het businesspark klaar voor de toekomst. De nationale markt is van hieruit prima te bedienen, evenals de Duitse markt op termijn. We bevinden ons in Zevenaar centraal ten opzichte van een omvangrijk afzetgebied,” aldus Nathan.

BusinessPark 7Poort

7Poort in Zevenaar is een modern, duurzaam businesspark binnen de dynamische, logistieke hotspot De Liemers. 7Poort ligt aan het toekomstige knooppunt De Liemers van de A12 en A15, nabij water en spoor en op 60 tot 115 km afstand van vier (inter)nationale luchthavens. Het businesspark beschikt over een centrale bluswaterinstallatie, waarop bedrijven hun individuele sprinklers kunnen aansluiten. Professioneel parkmanagement waarborgt de hoogwaardige uitstraling van het gebied op de lange termijn. De gemeente Zevenaar heeft op het in totaal 60 hectare grote businesspark nog 40 hectare beschikbaar voor één of meer logistieke dienstverleners en/of verladers.

Zevenaar

Het vlakbij de Duitse grens in het groen gelegen Zevenaar telt ruim 32.000 inwoners. Per 1 januari 2018 zijn de voormalige gemeenten Zevenaar en Rijnwaarden gefuseerd tot de nieuwe gemeente Zevenaar. Naast recreatiegebied Rhederlaag aan de IJssel behoort nu ook recreatiegebied De Bijland aan de Rijn bij de stad.
De inwoners van Zevenaar en omgeving staan bekend vanwege hun hoge arbeidsethos en flexibele inzetbaarheid. Zevenaar en de regio maken zich momenteel op diverse manieren sterk om logistiek en ander arbeidspotentieel aanzienlijk te vergroten.

Meer informatie:

Bent u ook geïnteresseerd in een kavel
op BusinessPark 7Poort?
Neem contact op met Werner Meijer via
w.meijer@zevenaar.nl of (0316) 595 416.
We kijken graag samen met u naar de ­mogelijkheden!
www.7poort.nl

JM-Wolf-Nathan,-Nathan
JM-Wolf-Nathan